Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

”Ajkule” nadigrale Rumuniju, sa Mađarima za polufinale

Crna Gora je opravdala ulogu favorita i pobijedila je Rumuniju 13:8

Crna Gora je opravdala ulogu favorita, pobijedila je Rumuniju 13:8 i izborila plasman među osam najboljih na šampionatu Evrope. ,,Ajkule” će za prolaz u polufinale igrati protiv Mađarske, koja je direktno iz grupe D, kao najbolja reprezentacija, izborila četvrtfinale i čak četiri dana pauze do novog meča.

Igrači selektora Vladimira Gojković u prvom eleminacionom meču u Splitu od trećeg minuta treće četvrtine (poveli 7:6) zaigrali su onako kako su trebali od prvog minuta, snažno, brzo, veoma efikasno sa igračem više, a rival nije mogao u posljednjih osam minuta da isprati jak tempo.

Naš tim uspio je da dođe do pet golova iz kontranapada, a realizacija igrača više (11-7) ohrabruje pred naredni duel sa aktuelnim šampionom Evrope.

Odličan sa gola bio je Dejan Lazović (14 odbrana), najviše golova, po tri, postigli su kapiten Marko Petković i Bogdan Đurđić, Konstantin Averka i Aleksa Ukropina dali su po dva, a po gol Vladan Spaić, Miroslav Perković i Vasilije Radović.

Današnji meč obilježili su centri Spaić i Perković, a dobro raspoloženje u šutevima iz daljine pokazao je ponovo Bogdan Đurđić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve