Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

AEK savladao Dinamo na Maksimiru, Galatasaraj eliminisao Olimpiju

Dinamo je vodio od 39. minuta golom Marka Bulata, ali je AEK preokrenuo golovima Stivena Zubera u 59, odnosno Konstantinosa Galanopulosa u 90. minutu

Fudbaleri AEK-a pobijedili su Dinamo u Zagrebu poslije preokreta (2:1), u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Utakmica je igrana nedjelju dana nakon haosa u Atini, u kojem je stradao simpatizer grčkog tima, a ove večeri je gostujućim navijačima takođe bio zabranjen dolazak.

“Bed Blu Bojsi” su sa sjeverne tribine poslali poruku uhapšenima, meču je prethodio minut ćutanja, dok je revanš zakazan već za subotu.

Dinamo je vodio od 39. minuta golom Marka Bulata, ali je AEK preokrenuo golovima Stivena Zubera u 59, odnosno Konstantinosa Galanopulosa u 90. minutu.

Prošli dalje Rakov i Makabi

Fudbaleri Rakova plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su večeras u revanš meču pobijedili u gostima Aris Limasol sa 0:1.

Rakov je slavio i u prvom meču na svom terenu sa 2:1.

Strijelac odlučujućeg gola na večerašnjem meču bio je Fran Tudor u 49. minutu.

Rakov će u posljednjem, četvrtom kolu kvalifikacija igrati protiv boljeg iz duela Kopenhagen-Sparta Prag.

Plasman u plej-of obezbedio je i Makabi Haifa, pošto je u revanšu kao domaćin savladao Slovan iz Bratislave sa 3:1.

U prvom meču, Makabi je u gostima slavio sa 2:1.

Makabi je poveo golom Franzdija Pjerota u 29. minutu, a prednost je duplirao golom Dia Sabe u drugom minutu nadoknade poluvremena.

Gol za Slovan je postigao Marko Tolić u 85. minutu.

Konačan rezultat od 3:1 je postigao Din David u trećem minutu zaustavnog vremena.

Makabi će u posljednjem kolu igrati protiv Jang Bojsa.

A svoj revanš trećeg kola odradili su u Istanbulu Galatasaraj i Olimpija iz Ljubljane.

Posle ubjedljivih 3:0 u Ljubljani Galatasaraj je zabeležio još jednu pobjedu. Ovog puta minimalnu, a strijelac jedinog gola bio je Mauro Ikardi u 24. minutu. Nije račun turskom šampionu pokvario ni crveni karton Lukasa Toreire u 65. minutu.

Ovom pobjedom Galata je obezbedila plasman u plej-of i dvomeč za Ligu šampiona protiv Moldea. Na drugoj strani Olimpiju očekuje dvomeč u plej-ofu Lige Evrope protiv pobjednika dvomeča Karabag – HJK. Azerbejdžanci su slavili u prvom meču kod kuće 2:1.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve