Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA Liga: Mornar potopljen u Baru

Barani su pretrpjeli drugi ubjedljiv poraz zaredom nakon poraza u gostima od KK Budućnost Voli

U 19. kolu ABA lige košarkaši Mornara iz Bara je ugostili su beogradski klub Crvenu Zvezdu MTS. Barani su u meču bez puno tenzija poraženi rezultatom 57:90 (14:25, 12:25, 19:30, 12:10) i pretrpjeli drugi ubjedljiv poraz zaredom nakon poraza u gostima od KK Budućnost Voli rezultatom 102:77

Foto: twitter

U prvom djelu meča beogradski tim je odmah nametnuo svoj ritam igre i serijom trojki i uspješnom igrom u napadu poveli rezultatom 4:20. Međutim u posljednjim minutima prvog sektora Barani su malo podigli ritam i preko Dešona Najta i Strahinje Mićovića ublažili rezultat na 14:25.

Kao i u prvom sektoru, Zvezda je nametnula svoj ritam igre. Pri rezultatu 21:36 je nastala čvršća igra bez pogodaka u naredna nekolika minuta, da bi atraktivnim zakucavanjem Amerikanac Majkl Odžo nastavio dominaciju svog tima. Do kraja poluvremena meč je išao u jednom smjeru i završen je rezultatom 26:50.

I u nastavku igre Barani nijesu imali rješenja. “Crveno-bijeli” su nastavili svoju dominaciju da bi pri rezultatu 36:70 Amerikanac Džo Regland asistirao Boriši Simaniću za atraktivno lej-ap zakucavanje. Beogradski klub je nekoliko puta imao dvostruku prednost u odnosu na Barane i pri rezultatu 40:80, Mornar uspijeva da napravi mini seriju za rezultat 45:80 za kraj treće četvrtine.

U posljednjoj dionici je sve bilo jasno i izabranici trenera Zvezde Milana Tomića su rutinski meč priveli kraju za konačnih 57:90.

Najbolji u pobjedničkom satavu bio je Bili Baron s postignutih 14 poena uz tri skoka, a dvostruki učinak su takođe imali Ognjen Dobrić s 13, Dušan Ristić s 11 i Majkl Odžo s 10 pogodaka.

Kod domaćina najbolje se pokazao Strahinja Mićović s 15 poena uz šest skokova, a dvocifren učinak su takođe imali Nemanja Vranješ s 11 i Dešon Najt s 10 poena.

U narednom kolu koji se odigrati 2. marta Mornar će gostovati ekipi Igokee iz Aleksandrovca, dok će Crvena Zvezda dan kasnije igrati meč protiv gradskog rivala KK Partizan na domaćem terenu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve