Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA liga: Budućnost protiv Partizana za mjesto broj dva

Dva rivala imaju isti broj pobjeda (18) i večerašnji pobjednik kolo prije kraja ligaškog dijela ostaje sam na drugoj poziciji, te bi imao prednost domaćeg terena u eventualnom okršaju u polufinalu

Košarkaši Budućnost Volija od 19.30 dočekuju Partizan u presudnoj utakmici za drugo mjesto pred početak plej-ofa u Admiralbet ABA ligi.

Dva rivala imaju isti broj pobjeda (18) i večerašnji pobjednik kolo prije kraja ligaškog dijela ostaje sam na drugoj poziciji, te bi imao prednost domaćeg terena u eventualnom okršaju u polufinalu.

“Plavi” su prije desetak dana izgubili od FMP-a u Železniku i time prekinuli seriju od 10 trijumfa, dok “crno-bijeli” u večerašnji derbi ulaze nakon teškog poraza od Olimpijakosa u Evroligi koji im je umanjio šanse da se domognu plej-ina.

“Očekujem da igrači pruže maksimum. Glavni su pristup, energija i koncentracija – ako u tim elementima budemo dobri, onda imamo šansu. Imali smo vremena da se taktički pripremimo, ali prije taktike su ovi elementi bitni”, rekao je trener Budućnosti Andrej Žakelj.

Budućnost ne želi da propusti šansu.

“Biće Partizan na nivou, i njemu je ova utakmica bitna. Ipak, mi više brinemo o sebi. Siguran sam da ćemo uz pomoć vjernih navijača pokazati pravo lice”, kazao je Žakelj.

Mnogo se očekuje od Jogija Ferela.

“Očekujem borben meč protiv jednog od boljih timova u Evroligi. Partizan će na teren izaći sa velikom željom – u pitanju je sjajna ofanzivna ekipa koja može da postiže poene iz svih pozicija”, istakao je Amerikanac koji dodaje:

“Moramo dobro da otvorimo meč, a bitno je i da dobro trčimo i igramo odbranu. Ako to dobro uradimo, onda imamo velike šanse da pobijedimo. Siguran sam i da će doći veliki broj navijača, da će biti glasni”, jasan je Ferel.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve