Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA liga: Budućnost protiv Cedvite juri sedmu pobjedu

Pet od šest trijumfa ove sezone plavi su ostvarili na svom parketu, ali svi su saglasni da je dolazak tima iz Ljubljane najveći ispit do sada.

Još jedan ozbiljan izazov je pred košarkašima Budućnost Volija.

Podgoričani od 19 sati u “Morači” dočekuju Cedevita Olimpiju i ciljaju sedmu pobjedu u Admiralbet ABA ligi u kojoj imaju i dva poraza.

Pet od šest trijumfa ove sezone “plavi” su ostvarili na svom parketu, ali svi su saglasni da je dolazak tima iz Ljubljane najveći ispit do sada.

“Dolazi nam vrlo nezgodan tim, na neki način sličan kao naš prethodni rival Trento. Cedevita Olimpija puno šutira za tri poena, ima dobre individualce”, rekao je trener Budućnosti Andrej Žakelj.

Slovenac je u utorak protiv Trenta debitovao na klupi “plavih” nakon što je stigao iz SC Derby-ja.

“Mislim da smo utakmicu sa Trentom već zaboravili, analizirali smo je i moramo da se okrenemo sebi. I sada kada nam u goste dolazi Cedevita Olimpija uglavnom brinemo o sebi, radimo na našoj, igri gdje moramo da podignemo nivo odbrane i da ubrzamo napad. To su osnovne dvije stvari koje me zanimaju”, jasan je Žakelj.

“Sigurno da će biti teško. Neophodno je da odigramo timski u odbrani prije svega, ali vjerujem da sa pravim pristupom, borbom i uz pomoć naših vjernih navijača možemo odigrati dobro i očekivati dobar rezultat”, zaključio je Žakelj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve