Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA liga: Budućnost gost Partizana

Budućnost i Partizan poslije 11 kola imaju po osam pobjeda i tri poraza

Više od tri godine košarkaši Budućnost Volija nisu pobijedili Partizan u Beogradu, novu priliku imaju večeras u derbiju 12. kola Admiralbet ABA lige, ali je pitanje i koliko je ona realna.

Okršaj sa aktuelnim šampionom je od 21 sat u “Štark areni” i dolazi u nezgodnom momentu za “plave”, jer su prije samo nekoliko dana u Evrokupu doživjeli težak poraz od Turk Telekoma koji je u “Morači” slavio 96:73.

“Moja očekivanja pred duel sa Partizanom su da mi nešto kao ekipa promijenimo, da reagujemo nakon prošlog poraza. Moramo imati mnogo više energije i fokusa nego protiv Turk Telekoma i to je jedino što me zanima od mog tima. O Partizanu svi znamo sve, to je ekipa koja je u sjajnoj formi sa četiri vezane pobjede u Evroligi”, rekao je trener Budućnosti Andrej Žakelj.

Budućnost i Partizan poslije 11 kola imaju po osam pobjeda i tri poraza.

“Moramo da se bavimo svojom igrom, pristupom, načinom igre”, istakao je Žakelj.

Jogi Ferel, novajlija Budućnosti, vjeruje da će njegov tim motivisati i publika koja će biti na strani domaćina.

“Uvijek je uživanje igrati utakmicu protiv Partizana u Beogradu, znamo da će domaćin imati veliku podršku navijača. Ova utakmica će biti veliki test za našu ekipu, da testiramo sposobnost da se vratimo nakon poraza”, kazao je Amerikanac.

“Mislim da ključ dobre partije i eventualne pobjede u samopouzdanju. Treba da izađemo na teren kao da nemamo ništa da izgubimo u toj atmosferi. Najvažnije je da odigramo kao tim, da učinimo jedni druge boljim, da lopta kruži i ukoliko se držimo toga možemo doći do trijumfa”, zaključio je Ferel.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve