Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Budućnost za ovjeru drugog mjesta, Mornar za plej of nadu

Samo 15 dana nakon finala Kupa Crne Gore u kojem su “plavi” osvojili “Topolicu”, stiže meč koji ima makar po najavama neuporedivo veći ulog. Iako nepoznanica među ekipama nema, niti ih može biti, ovaj meč će biti drugačiji

Jedni će tražiti pobjedu kojom bi i matematički obezbijedili plej-of, ali i prednost domaćeg terena u istom.

Bjelica, KK Mornar/Media Pro

Veliki ulog je i na drugoj strani pobjeda kojom bi napravili još jedan ogroman korak ka plasmanu među četiri najbolja u regionu. Svi uslovi za još jedan istinski košarkaški praznik su tu, sve je spremno za još jedan sudar najboljih crnogorskih ekipa. Košarkaši Budućnosti večeras (18h) u “Morači” dočekuju Mornar u 20. rundi ABA lige.

Samo 15 dana nakon finala Kupa Crne Gore u kojem su “plavi” osvojili “Topolicu”, stiže meč koji ima makar po najavama neuporedivo veći ulog. Iako nepoznanica među ekipama nema, niti ih može biti, ovaj meč će biti drugačiji.

Razlog u domaćim takmičenjima klubovi su ograničeni na tri stranca, pa će večeras istrčati najjači sastavi (osim Uroša Lukovića, koji je povrijeđen).

“Očekujem drugačiji pristup, prije svega zbog kompozicije timova. I mi i oni ćemo biti jači za nekoliko igrača, ali suština je ista vjerujem da će nijanse da odluče” nema dilemu trener Budućnosti Petar Mijović.

Mornar je ove sezone ekipa sa najjačim napadačkim arsenalom u regionalnom takmičenju. Nijedna ekipa nema toliko pojedinačnog talenta kao “ponos Bara”, pa je jasno kako se “plavi” pripremaju za ovaj duel.

“Imaju mnogo ofanzivnog potencijala, ali ako budemo na visokom nivou, prije svega individualne odgovornosti u odbrani, možemo da kontrolišemo meč. Ključna stvar je da se serije njihove i igra na mahove svedu na minimum i da se umanji individualni kvalitet. To se može samo agresivnošću i koncentracijom. Ako nam to izmakne, Mornar ima kvalitet da kazni propuste”, jasno je poručio Mijović.

Derbi stiže nakon reprezentativne pauze, a da li je ona ostavila traga ostaje da se vidi. U mnogo težoj situaciji je Mijović, koji u rosteru ima sedam igrača koji su igrali kvalifikacije Nikola Ivanović, Suad Šehović, Džastin Kobs, Aleksa Ilić i Danilo Nikolić u dresu Crne Gore i Martinš Mejers Letonije. Međutim, i pored toga mladi stručnjak od svoje ekipe očekuje maksimalni fokus.

“Očekujem da odgovornost bude najveća, jer utakmica nosi veliki ulog i nama i njima. Očekujem pravi derbi i očekujem da budemo dovoljno dobri da zabilježimo pobjedu protiv jako dobrog tima” poentirao je Mijović.

Barani u glavni grad stižu sa jasnim i jedinim ciljem pobjeda. Na tri kola prije kraja “mornari” su u dobroj situaciji i sve zavisi od njih. A da bi tako ostalo do samog kraja, moraju je upisati u dvorani u kojoj nemaju trijumf u regionalnom takmičenju. I koju je ove sezone osvojila samo Primorska.

“Nema filozofiranja, tri kola su do kraja, a nama je svaka pobjeda kao suvo zlato i svakom pobjedom smo bliži plasmanu u plej-of”, svjestan je situacije šef stručnog štaba Mornara Mihailo Pavićević.

Derek Nidam i drugovi su ove sezone dva puta izgubili od najvećeg rivala, oba puta na svom terenu. U prvom dijelu sezone nakon nevjerovatne drame i dva produžetka i u već pomenutom finalu Kupa.

“Ova utakmica je mnogo bitna, kao i dvije sljedeće. Nemamo izbora. Moramo da probamo da dobijemo sve tri, jer smo tako sigurni učesnici plej-ofa. Neće biti nimalo lako”, rekao je iskusni stručnjak.

Seriju od pet vezanih pobjeda Mornar želi da nastavi u Podgorici. Međutim…

“Idemo u goste ekipi koja se bori za prvo mjesto, izuzetno teško gostovanje. Ne samo za nas, nego za bilo koju ekipu u ABA ligi. Biće drugačija utakmica u odnosu na Kup, jer će obje ekipe moći da računaju na sve strance”,
jasan je Pavićević, koji neće moći da računa na Uroša Lukovića.

“Nema kukanja i vađenja, ima nas dovoljno. Igrači koji izađu na parket treba da daju sve od sebe, da vjeruju u to što rade i da mogu da dobiju bilo koju ekipu u ABA ligi, uz sav respekt prema rivalu”, zaključio je Mihailo Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve