Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Budućnost u Zadru pravi uvertiru za derbi

Zbog pandemije korona virusa, Podgoričani će danas ponovo na megdan Zadranima (16 časova), drugi put u desetak dana, ovoga puta u gostima, u zaostalom meču 7. kola ABA lige

Košarkaši Budućnosti su pretprošlog vikenda u ”Morači” protiv Zadra ostvarili najubjedljiviju pobjedu (98:75) od dolaska Dejana Milojevića.

U toj ubjedljivoj igri i pobjedi, Podgoričani su pogodili 16 trojki iz 32 pokušaja, i lakše nego što se očekivalo izašli na kraj protiv uvijek neugodnog protivnika.

Zbog pandemije korona virusa, Podgoričani će danas ponovo na megdan Zadranima (16 časova), drugi put u desetak dana, ovoga puta u gostima, u zaostalom meču 7. kola ABA lige.

Meč u Zadru je, po kalendaru, trebao biti odigran u novembru prošle godine, ali je odložen zbog slučajeva korona virusa u podgoričkom timu. Pobjeda je imperativ za Budućnost, zbog borbe za plej-of, ali i prvo mjesto u razigravanju za titulu (Podgoričanima su potrebne sve pobjede do kraja kako bi plej-of dočekali sa prve pozicije). Ujedno, trijumf u Zadru bi bila prava uvertira za neđeljni derbi sa Crvenom zvezdom u ”Morači”.

– Zadar smo prilično lako dobili prije desetak dana, ali u meč u Zadru moramo da uđemo sa potpuno drugim pristupom, da ne mislimo da će i tamo biti lako. Oni na svom terenu igraju jako dobro, uvijek se spremaju da iznenade favorita, a mi smo favoriti u ovom meču. Očekujem mnogo težu utakmicu nego što je bila u Podgorici, ali vjerujem u svoju ekipu i očekujem pobjedu, rekao je Dejan Milojević.

Između dva meča sa Zadrom, Budućnost Voli je savladala Cedevita Olimpiju u ,,Morači” i izborila plasman u četvrtfinale Evrokupa, a prekjuče je u Zagrebu savladala Cibonu (uz 11 trojki), u abaligaškom duelu. Zadar je, sa druge strane, poražen u ABA ligi kod kuće od FMP-a, dok je slavio u domaćem prvenstvu protiv sinjskog Alkara.

– Očekuje nas meč protiv još jednog dobrog tima, protiv kojeg smo odigrali zaista dobro na našem terenu. Oni će kod kuće da igraju drugačije, a biće jači za jednog igrača, njima veoma važnog. Moramo biti dobro fokusirani na ono što mi treba da odradimo, da nastavimo da igramo dobru košarku,  rekao je Melvin Edžim, koji igra sve bolje.

– Igram dobro, osjećam se dobro, saigrači i trener mi vjeruju kad je lopta u mojim rukama, ali uvijek je najvažnije da dam doprinos timu da pobijedi,  dodao je Kanađanin.

Luka Mitrović je sa ekipom u Hrvatskoj, nije igrao protiv Cibone, biće u kombinaciji za duel sa Zadrom. Povredu oka je zaradio pred prvi meč sa Zadrom, a osim tog duela, nije igrao ni protiv Cedevita Olimpije u Evrokupu i Cibone u ABA ligi.

Na drugoj strani, u odnosu na meč u ,,Morači”, u ekipi Zadra neće biti Kodija Džastisa, Filipa Kraljevića i Antonio Jordana, koji nijesu bili registrovani za hrvatski tim u vrijeme kada je ovaj meč bio prvobitno zakazan. Ali će igrati američki bek šuter Džastin Karter, koji nije nastupio u ”Morači”, ali jeste protiv FMP-a u prošlom kolu (11 poena).

– Čeka nas utakmica protiv Budućnosti koja je individualno i timski jedna od top tri ekipe u ABA ligi, potvrdili su to plasmanom u četvrtfinale Evrokupa. Oni su na pozitivnom talasu od kad je došao trener Milojević. Mi ćemo biti bez naša dva šutera, Jordana i Džastisa, te bez Kraljevića. Mislim da to neće ništa značiti ako mi uđemo u utakmicu na pravom energetskom nivou s puno većom energijom i željom od one utakmice u Podgorici pa mislim da imamo svoje šanse, rekao je Jan Palokaj, bek Zadra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve