Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Budućnost protiv Partizana, Mornar gost Cibone

Budućnost  će u Podgorici igrati protiv Partizana, dok Mornar, dva sata kasnije, očekuje gostovanje Ciboni. Podgorički tim prvi međusobni duel u Beogradu dobio je 101:99, trojkom Danila Nikolića u posljednjoj sekundi

Košarkaši Budućnosti i Mornara, nakon pobjeda u Top 16 Eurokupa, nastaviće danas takmičenje u ABA ligi i odigrati utakmice 15. kola.

Budućnost  će u Podgorici igrati protiv Partizana, dok Mornar, dva sata kasnije, očekuje gostovanje Ciboni. Podgorički tim prvi međusobni duel u Beogradu dobio je 101:99, trojkom Danila Nikolića u posljednjoj sekundi.

U dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario je devet pobjeda i dva poraza. Partizan poslije 14 odigranih mečeva ima polovičan učinak, po sedam pobjeda i poraza.

Trener Budućnost, Petar Mijović kazao je da to nije realna slika razlike u kvalitetu dva tima.

– Neće nas zavarati pozicija Partizana i rezultati u prethodnom periodu, posebno na gostovanjima. Kvalitet njihovog tima i stručnog štaba je mnogo veći i toga smo svjesni. To će kod nas da probudi maksimalnu pozornost i pripremu, kao i želju da pobijedimo, kazao je Mijović.

Duel u dvorani Morača počeće u 18 sati.

Mornar se, uoči gostovanja u Zagrebu, nalazi u seriji od šest uzastopnih pobjeda, a posljednju je ostvario na evropskoj sceni, u gostima protiv Gran Kanarije, jedne od najjačih španskih ekipa (102:100).

Trener Mihailo Pavićević kazao je da Mornar čeka teška utakmica, kao i svako gostovanje u ABA ligi.

– Poštujemo Cibonu, da ne govorimo o tradiciji tog kluba. Mi ćemo ući u utakmicu kao da je plej-of, jer nama je svaki meč veoma važan, a u drugom dijelu sezone svaki kiks je teže nadoknaditi. Mi idemo po planu za sada, nadam se da ćemo i u Zagrebu biti na nivou, da ćemo biti spremni i maksimalno ozbiljno shvatiti rivala, rekao je Pavićević.

Mornar je na 13 mečeva ostvario 11 pobjeda, dok Cibona ima skor od tri trijumfa i osam poraza. Mornar je prvi duel u Barz dobio 109:68.

Utakmica u Košarkaškom centru Dražen Petrović počeće u 20 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve