Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

ABA: Barani napadaju pobjedu u Ljubljani

U završnici godine Barani igraju seriju izuzetno bitnih utakmica, a ovaj protiv ekipe trenera Jurice Golemca je posebno zahtjevan. Cedevita Olimpija ima skor 6-1 u regionalnom takmičenju, na svom terenu je posebno sigurna. Očekuje se izuzetan duel napadački orijentisanih ekipa

Sjajna vijest za Mornar: barski tim će sa oporavljenim bekom Ajzeom Vajthedom nastupiti večeras (19h) u gostima Cedevita Olimpiji, u derbiju 12. kola ABA lige u Ljubljani.

U završnici godine Barani igraju seriju izuzetno bitnih utakmica, a ovaj protiv ekipe trenera Jurice Golemca je posebno zahtjevan. Cedevita Olimpija ima skor 6-1 u regionalnom takmičenju, na svom terenu je posebno sigurna. Očekuje se izuzetan duel napadački orijentisanih ekipa.

Za Mornar je izuzetno bitno to što je ekipa, od pobjede nad FMP-om prošle sedmice, dobila prostor za sedmicu oporavka i rada u ,,Topolici“. Svježina i dobra taktička pripremljenost su važni za ovaj derbi.

– Mogli smo na miru da se pripremamo za derbi u Ljubljani i mislim da smo se dobro pripremili. Cedevita Olimpija ima samo jedan poraz i to dovoljno govori o njenoj snazi. Istina, odigrala je tri utakmice manje od nas, rekao je centar Uroš Luković.

Ambicije Mornara su jasne, što bolji plasman pred plej-of ABA lige, a pobjeda u ovom meču bila bi vrlo bitna za realizaciju plana…

– Mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da dobijemo i tako će biti i u nedjelju veče. Vidjećemo da li ćemo u tome uspjeti, ali ja sam optimista, dodao je Luković.

Trener Mihailo Pavićević kazao je da je njegova ekipa spremna za derbi i za veliku borbu za trijumf u Ljubljani.

– Cedevita Olimpija, kao i mi, pretenduje na najveći plasman i ovo je, svakako, jedan od derbija ABA lige. Sa pravom pretenduje na vrh jer su napravili odličan tim. Radi se o izuzetnoj kvalitetnoj ekipi, sastavljenoj od iskusnih, kvalitetnih igrača, koji su dobro uklopljeni od strane trenera Golemca. Digli su nivo igre, igraju jako dobro, možda u ovom trenutku i ponajbolje u ABA ligi i zaista zaslužuju svaki respekt, rekao je Pavićević.

Mornar je u posljednjim mečevima, od starta decembra i pobjede nad Partizanom, pokazao izuzetan pristup, izborio Top 16 fazu Evrokupa…

– Nama je svaka utakmica u ABA ligi podjednako važna, a derbiji nose veću težinu i važnost. Igramo na gostujućem terenu i eventualni uspjeh bio bi veliki korak ka zacrtanom cilju. Ali, neće biti nimalo lako, čeka nas izuzetno teška, zahtjevna utakmica, moramo biti fokusirani 40 minuta na zadatke koje ćemo postaviti i samo tako možemo doći do dobrog rezultata, dodao je Pavićević.

Već u srijedu u Čačku Barane čeka novi težak duel u ABA ligi, ranije odloženo gostovanje Borcu, što će biti posljednji meč za Mornar u kalendarskoj godini.

Teško za prognoze

Cedevita Olimpija postiže čak 91,3 poen po meču u ABA ligi, spram 93 Mornara. Barani primaju manje poena (76,9, a rival 79,3). Ekipe imaju 19 asistencija po utakmici, ekipa iz Ljubljane malu prednost u skoku (31,3:28 u prosjeku)…

“Ne idu mi prognoze od ruke. Mogu samo da ponovim: respektujemo ekipu Cedevita Olimpije ali vjerujemo u naš kvalitet. I pred ovu utakmicu rekao sam svojim igračima, kao i pred svaku drugu, da poštujemo protivnika, ali prije svega moramo da vjerujemo u svoj kvalitet i ono što radimo. Imali smo sedam dana na raspolaganju da se utreniramo, da se malo i osvježimo i mislim da ćemo biti spremni za utakmicu u Ljubljani”, rekao je trener Pavićević.

Negativan skor

Jedna od rijetkih ekipa u ABA ligi koja ima pozitivan skor sa Mornarom je Cedevita Olimpija. Ovaj tim vodi 6:2 u međusobnom skoru ili 8:6, ako se uračunaju i utakmice koje su prethodno odigrali Mornar i Olimpija.

Zanimljivo je da Mornar nijednom nije dobio Cedevitu u šest mečeva, ali je dva puta savladao ekipu koja se od prošle sezone zove Cedevita Olimpija. U Baru je 2. novembra proške godine. bilo 77:70, a u Ljubljani 18. januara ove godine, 90:91, poslije produžetka.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve