Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

1, CFL: Iskra želi novi trijumf, romantičarima bi i bod bio po mjeri

Naime, korona nije mimoišla tabor Danilovgrađana pa će danas zbog virusne infekcije izostati jedan potencijalni prvotimac, kao i član stručnog štaba

U trenutku kada su fudbaleri Iskre znatno popravili formu i ubjedljivo slavili protiv Sutjeske, a zatim odigrali neriješeno sa Podgoricom, Danilovgrađane su u mini-prvenstvenoj pauzi zadesili određeni pehovi i kadrovski problemi koji će po svemu sudeći promijeniti strategiju u važnom meču sa Titogradom.

Vuković, Foto: Pobjeda.me

Naime, korona nije mimoišla tabor Danilovgrađana pa će danas zbog virusne infekcije izostati jedan potencijalni prvotimac, kao i član stručnog štaba.

A kako će zbog povreda izostati Irfan Šahman, Kohej Kato i Matija Račić, dok je nastup centarfora Bogdana Milića pod znakom pitanja, trener Aleksandar Nedović mora naći adekvatna rješenja po pitanju taktike koja će i u ovim okolnostima donijeti pozitivan rezultat.

“Sada je odgovornost mladića koji istrče na teren mnogo veća i na njima je da pokažu solidarnost prema drugovima koji će ih bodriti sa tribina. Na sreću ovoga puta doći će do izražaja zdrava konkurencija u ekipi tako da za svaku poziciju imamo dobru alternativu. To znači da uz sav respekt prema protivniku mi ćemo od prvog minuta jurišati ka šesnaestercu Podgoričana i pored činjenice da se radi o sastavu mladosti i iskustva kojim komanduje najtrofejniji kolega u našoj zemlji”,  oprezan je Nedović, kojeg, kako ističe, više brine zgusnut raspored utakmica u šampionatu i Kupu. Prema njegovim riječima treba izdržati žestok tempo i pri tome osvajati bodove i opravdati ulogu favorita protiv Arsenala.

Titograd je nastavio prije pauze da igra u promjenljivom ritmu – neočekivan poraz na svom terenu od Rudara, pa važan brejk protiv Petrovca, te težak poraz od Budućnosti na Starom aerodromu. Pauza je koristila ,,romantičarima” da se dodatno mobilišu i spreme za naredne okršaje i veoma važne ispite u finišu polusezone.

Sada u taboru tima sa Starog aerodroma razmišljaju samo o meču sa Iskrom, gdje žele da izbjegnu poraz, kako bi eventualno već danas konačno pobjegli iz opasne zone.

“Iskra je dobar protivnik, ali mi moramo da gledamo sebe i u svaki meč ulazimo da ostvarimo pozitivan rezultat. Vjerujemo da ćemo u ovaj meč ući kako treba, ostvariti željeni kvalitet igre i doći do dobrog rezultata”, istakao je mladi vezista Titograda Alden Škrijelj.

Titograd je na gostovanju Petrovcu pokazao da može da donosi bodove i sa strane, pa će mladi izabranici Nikole Rakojevića uložiti napor da bi i danas ostali neporaženi.

“Pauzu smo iskoristili da naporno treniramo i vjerujem da smo spremni da odigramo dobar meč, da damo sve od sebe i vratimo se zadovoljni”,  dodao je Škrijelj.

Meč je zakazan za 15 sati.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve