Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
Rubrika:

VUČIĆ PREBACUJE ODGOVORNOST ZA SVOJA NEDJELA: Aljbin Kurti je jedini krivac za dešavanja na sjeveru Kosova, životna želja mu je da nas uvuče u rat sa NATO

Vučić je rekao da ni na koji način ne želi da opravda ubistvo albanskog policajca, jer to jeste za osudu i nikome nije bilo potrebno, ''ponajmanje srpskom narodu''

Srpski autokrata na čelu kriminalnog režima koji Srbiju vodi u haos, Aleksandar Vučić rekao je večeras, obraćajući se javnosti nakon najnovijih dešavanja na Kosovu i pucnjave koja se dogodila u selu Banjska, da je ovo jedan od najtežih dana za tu zemlju i narod od 2004. i 2008. godine.

On se izvinio što se nije ranije obratio narodu i dodao da je trebalo vremena da se ispita šta se to dogodilo jutros i tokom cijelog prijepodneva.

“Noćas oko 2.46 minuta grupa Srba sa KiM postavila je dva kamiona kao barikade u Banjskoj na Sjeveru KiM, zatim dolazi Kosovska policija koja pokušava da ukloni te barikade, tu dolazi do sukoba sa Srbima i u tom sukobu je ubijen policajac Afin Bunjaku i ranjeno još jedno lice. U 8.57 administrativni prelazi Jarinje i Brnjak su zatvoreni, pucnjave i okršaji i dalje traju. U 10.15 Albanci saopštavaju da su četiri srpske opštine zona antiterorističke operacije.”, rekao je Vučić.

Kako je dodao, prema informacijama, trojica Srba sa su stradali. Po tome, dvojica iz snajperske vatre, dvojica su teško ranjena, postoji bojazan i da je četvrto lice stradalo, rekao je Vučić.

Kako je dodao, korišćeni su i snajperi kako bi se izvršili pogoci i na privatne kuće u Banjskom.

“Zašto su ta lica, prema našim saznanjima, došli do manasitra jer im to nije bila namjera – zato što su imali dvojicu ranjenih mladića kojima su željeli da pruže pomoć. Ni na koji način crkva nije bila umiješana, niti se bilo ko tamo obezbjeđivao. Vidite, onda je krenula spin revolucija od jutros”, naveo je Vučić.

On je rekao da se desilo ono na šta on upozorava dugo, a to je da su se Srbi pobunili „ne želeći više da trpe Kuritjev teror“ i da je bilo pitanje vremena.

„Ne želim da opravdavam ubistvo albanskog policajca, niti je to moguće pravdati. To je za svaku osudu“, naglasio je predsjednik Srbije.

“Aljbin Kurti je jedini krivac. To je jedini krivac koji je suprotno BS smijenio Đurića, nikakvo pravo na to nije imao, nije htio da sprovede formiranje ZSO, ostavio ljude da moraju da brinu sami o svojoj sudbini i sve vrijeme provocirao i provocirao i žao mi je što je dio Srba na te provokacije nasio. Kurti je jedini koji želi sukobe i rat. Njegova životna želja je da nas uvuče u rat sa NATO-om. Mogli ste da čujete kako je to sve Beograd organizovao, to vam govori kakve su im namjere”, kazao je.

Kazao je da će odluke donositi pažljivo.

“Pozivam međunarodnu zajednicu da se ZSO formira jer to je jedini način da Srbi ne budu protjerani sa svojih ognjišta i da ne bude više sukoba. Pozivamo naš narod na mir i uzdržanost. Naše je da uradimo sve što možemo da ne dođe do većeg krvoprolića”, naveo je.

Kaže da je posrijedi pritisak na Srbiju da prizna Kosovo.

“Najvažnija moja poruka večeras – nikada vam nećemo priznati nezavisno Kosovo, možete sve da nas pobijete. Nikada Srbija neće priznati nezavisno Kosovo. Nakradnu tvorevinu koju ste pravili bombardovanjem Srbije, koju ste pravili lažima. A da li smo spremni uvijek da razgovaramo – da razgovaraćemo uvijek a na priznavanje Kosova zaborvite”, kaže Vučić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve