Gojko Vlaović, novinar dnevnog lista Danas, izjavio je govoreći o odnosu Srbije i Crne Gore, da ukoliko pogledamo cifre  koje su navedene i razlozima koje su iznijeli organi Crne Gore, “sve ide u korist Podgorice, sem Njemačke, koja je gora je po rezultatima i od Srbije”.

Foto N1

“Vidi se da je crnogorska vlast, jer je Njemačka jaka država i njemačkim turistima je dozvolila da ulaze, a nije dozvolila turistima iz Srbije, iako su rezultati kod nas bolji, i to jeste jedna vrsta nepravde, i može da se sumnja da su tu i politički razlozi u pitanju. Sa druge strane, Beograd tvrdi da neće odgovarati istim mjerama, međutim, u provladinim medijima je pokrenuta hajka protiv države Crne Gore, imamo sada i izjavu premijerke, a time se ništa ne postiže. Još uvijek je ljetovati u Crnoj Gori jeftinije, nego u bilo kojoj drugoj zemlji regiona. Zašto odgovarati naše ljude da idu tamo i da manje para potroše, i da bolje prođu”, zapitao je Vlaović.

Kako je kazao, pomenuta hajka u medijima je i “opasna, jer su još uvijek velike tenzije između dvije države”.

“Znamo šta se tamo dešava sa litijama, znamo šta se tamo dešava sa pobunom srpskog naroda, koji smatra da je u tom vjerskom momentu diskriminisan u odnosu na druge vjere… I same te tenzije doprinose da ti ljudi, koji Srbiju vide kao maticu, učestvuju u demonstracijama, i dižu tenziju protiv države, oni sada mogu još srčanije da uđu u sve to , što u epidemiološkoj situaciji nije dobro. Svako trvenje u Crnoj Gori je besmisleno dok se epidemija ne odjavi”, ocijenio je Vlaović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve