Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

Vlada Sjeverne Makedonije zamrzla cijene i ograničila izvoz jaja

Istakao je da trgovci imaju obavezu da redovno nabavljaju i prodaju jaja u količinama u kojima su nabavljali u januaru i februaru ove godine

Vlada Sjeverne Makedonije danas je “zamrzla” cijene pirinča i kokošijih jaja i obavezala proizvođače jaja da 70 odsto moraju da prodaju na makedonskom tržištu. To je na konferenciji za novinare saopštio premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski, navodeći da su cene kokošijih jaja oganičena na nivou od 15. marta i da će te “zamrznute” cijene važiti do 30. aprila.

Istakao je da trgovci imaju obavezu da redovno nabavljaju i prodaju jaja u količinama u kojima su nabavljali u januaru i februaru ove godine.

Kovačevski je rekao da je u proteklom periodu utvrđeno značajno povećanje cijena pirinča i jaja kao posljedica kretanja izvoza i uvoza tih proizvoda i napomenuo da su jaja u Sjevernoj Makedoniji najjeftinija u regionu.

“Zbog toga smo pred predstojeće praznike Uskrs i Bajram, kako bi se spriječio eventualni disbalans i nedostatak kokošijih jaja, obavezali proizvođače da najmanje 70 odsto proizvodnje prodaju na domaćem tržištu, a trgovci da nastave da kupuju uobičajene količine koju su kupovali u januaru i februaru”, istakao je Kovačevski.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve