Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

U Beogradu održan 21. protest ”Srbija protiv nasilja”, četiri nova zahtjeva za RTS

Ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) u Beogradu u subotu uveče završen je 21. po redu protest ''Srbija protiv nasilja'' na kojem je najavljeno da će u naredni centralni protesti biti održani u drugim gradovima u Srbiji

Protest „Srbija protiv nasilja“ održan je danas u Beogradu 21. put. Protest je počeo malo poslije 18 sati ispred Skupštine Srbije, a do sjedišta Radio-televizije Srbije (RTS) kolona je stigla oko 20 časova, gdje su pročitana četiri nova zahtjeva za RTS.

Prvi put su se okupljenima obratili i političari čije su stranke jedne od tehničkih organizatora protesta – opozicioni poslanici u Skupštini Srbije Srđan Milivojević iz Demokratske stranke i Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka.

Milivojević je na binu donio jaram koji je bacio i direktno se obratio Aleksandru Vučiću da se ne pravi gluv i da se izbori održe prije 31. decembra, dok je Jovanović najavio put opozicije po Srbiji, a nešto kasnije za N1 rekao da ne zna da li će se iduće nedjelje šetati u Beogradu.

Prije njih obratili su se Sofija Mandić iz CEPRIS-a i student FPN Pavle Cicvarić i oboje su pozvali građane da imaju vjeru u opoziciju, te da je najvažnije dobiti vlast koja je smenjiva.

Poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je za N1 da ne zna da li će se sljedeće sedmice šetati u Beogradu.

“Nastavićemo da šetamo, drugi gradovi su zaslužili, treba da se čujemo i po drugim gradovima”, kazao je on.

Novinar Smiljan Banjac ponovio je zahtjeve koje je dio opozicije uputio RTS-u, ponovivši parolu “mi smo svjetlo, a oni su tama”.

Time je oficijelni dio 21. protesta “Srbija protiv nasilja” završen.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve