Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Novi protest u Banjaluci: Trivić poručila Dodiku da neće stati

Jelena Trivić, kandidatkinja PDP za predsjednicu Republike Srpske, je građanima poručila da nije pokradena ona, nego narod

Građani Republike Srpske okupili su se na drugom protestnom skupu u Banjaluci u organizaciji opozicije, koji je održan danas. Okupljeni građani su nakon 18h, kada je protest počeo, krenuli u protestnu šetnju. Jelena Trivić, kandidatkinja PDP za predsjednicu Republike Srpske, je građanima poručila da nije pokradena ona, nego narod.

„Umjesto što traže od mene da priznam mafijašku pljačku, vi ste im večeras poručili šta da rade. Odlazite, narod vas neće. Ako pustite pljačku na dan izbora, kako da očekujete da ne bude korumpirano zdravstvo, obrazovanje? Kako da igde bude dobro, ako se začne korupcijom, mafijom, batinašima. Raselili su trećinu stanovništva, znam da ima mnogih koji žele promjene. Narod ima pravo na fer i poštene izbore, a ne kupljene, pokradene, mafijaške“, poručila je na večerašnjim protestima opozicije u Banjaluci Jelena Trivić.

Jelena Trivić (Foto: N1)

Nakon obraćanja Trivić, skup opozicije je završen.

Trivić je na protestu rekla da se okupljeni narod neće povući.

„Povući se nećemo, to da znate, stati nećemo. Ključno u rečenici žene koja mi je upisala nulu je to što kaže da je dobila instrukcije. Od koga? Nije njima to palo na pamet samima, od nekog su dobili instrukciju. Kada odbranimo izbornu volju, biće nam bolje sve druge dane u godini“, dodala je.

Za kraj je predstavila dva zahtjeva.

„Imamo dva zahtjeva – od CIK tražimo ponovno prebrojavanje glasova na svim mjestima u cijeloj RS i analizu i ekspertizu svih bijelih listića. Od pravosudnih institucija tražimo da izvrše istragu protiv svih lica koja su u izbornom procesu prekrajala izbornu volju građana. Moraju se kazniti izvršioci toga, a posebno njihovi nalogodavci. Ovo su zahtjevi koji će se dopunjavati u zavisnosti kako bude tekao ovaj proces. Mi ćemo na sve načine tražiti da se sve ovo uradi kako treba, ništa ne tražimo osim istine i moramo da izvršimo pritisak, jer institucije rade samo kada vršite pritisak. Ako ga ne vršite, oni leže i samo ruka od ruku i gotovo. Ovaj put neće biti tako, istrajaćemo“, zaključila je.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve