Međunarodna policijska agencija Interpol raspisala je crvenu potjernicu za Slavojkom Marinković (52) iz Laktaša u BiH, koja je zajedno sa suprugom Milenkom, osuđena za okrutno ponašanje prema Njemici B. S., koja je bila zatvorena godinama na njihovom imanju u selu Karavlasi kod Kalesije.

Ilustracija

Nakon otkrića o zlostavljanju njemačke djevojčice koju su tretirali kao robinju, u Opštinskom sudu u Kalesiji Milenko Marinković je, posle sporazumnog priznanja krivice, osuđen na dvije godine zatvora, a njegova supruga Slavojka na 18 mjeseci.

Par je optužen da je od kraja 2005. do 17. maja 2012. godine u zaseoku Karavlasi držao zatvorenu B.S., koju su fizički i psihički zlostavljali, nanosili joj teške povrede, izgladnjivali je i tjerali da radi teške fizičke poslove. Slučaj koji je šokirao svjetsku javnost otkriven je 15. maja 2012. godine, kada ga je policiji prijavio Sead Makalić, stanovnik susjednog sela Gojčin, piše Avaz.

B.S. je zatočena sa 13 godina kada je njena majka, kojom se Marinković oženio zbog “papira”, došla iz Njemačke da živi u BiH.

B.S. postaje robinja porodice Marinković i, sve dok je policija nije odvela, morala je da trpi batine, a zlostavljači su je održavali u životu hranom za životinje i starim hlebom.

U martu 2016. Karavlahe kod Kalesije, zaselak strave i užasa, napustila je i porodica Marinković, a mještani Gojčina ne znaju lokaciju na kojoj su se skrasili.

Za Slavojkom se traga jer se najvjerovatnije nije odazvala pozivu na izdržavanje kazne, a sud sumnja da je pobjegla iz BiH.

Vratila se ocu u Njemačku

B.S. se vratila u Njemačku kod oca i starije sestre, koji žive u okolini Hanovera. Njena majka je protjerana iz BiH, a u Njemačkoj je osuđena jer je kćerku odvela u Karavlahe, gdje je bila zlostavljana, a ona nije ništa učinila da to spriječi.

 

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve