Subota, 23 Septembra, 2023
Rubrika:

Borelj: Srbija ponovo neusklađena sa restriktivnim mjerama EU zbog aneksije Krima i Sevastopolja

Sa novom odlukom Savjeta EU uskladile su se sve ostale zemlje kandidati za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu – Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Albanija i BiH koje će osigurati da njihove nacionalne politike budu u skladu s tim, a EU prima na znanje tu obavezu i pozdravlja je, navodi se

Srbija je ponovo jedina zemlja kandidat za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu koja se nije uskladila sa novom spoljnopolitičkom odlukom Savjeta EU koja se odnosi na restriktivne mjere zbog nelegalne aneksije Krima i Sevastopolja.

Kako je danas saopštio visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borel (Josep Borrell), Savjet EU je 19. juna usvojio odluku (CFSP) 2023/1188 kojom se dopunjava ranija odluka iz 2014. a restriktivne mjere zbog aneksije Krima i Sevastopolja produžavaju do 23. juna 2024.

Sa novom odlukom Savjeta EU uskladile su se sve ostale zemlje kandidati za članstvo u EU na Zapadnom Balkanu – Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Albanija i BiH koje će osigurati da njihove nacionalne politike budu u skladu s tim, a EU prima na znanje tu obavezu i pozdravlja je, navodi se.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve