Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

BIH: Počelo ponovno brojanje glasova za predsjednika Republike Srpske

CIK je ranije je pozvao Javne rtv servise u BiH – BHRT, Radio-televizija Federacije BiH (FTV) i Radio-televizija RS (RTRS), kao i ostale zainteresovane komercijalne medije da direktno prenose ponovno brojanje glasačkih listića

U Glavnom centru za brojanje u Sarajevu počelo je ponovno brojanje glasačkih listića za predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH (CIK) Suad Arnautović odbacio je optužbe da je državna izborna komisija donijela nezakonitu odluku o ponovnom brojanju glasova za taj izborni nivo.

„Ovdje nema politike i nezakonitih radnji. Mi po zakonu nadgledamo izbore. Imamo indicije i saznanja o paljenju listića, markiranju listića, nepravilnom pakovanju izbornog materijala, neiskorištenim lisitićma i zato ćemo ovdje javno ponovno prebrojati“, kazao je Arnautović.

Direktor Glavnog centra za brojanje Goran Mišković izjavio je da će se prvo brojati izborne jedinice Banjaluka i Bijeljina, a potom će se brojati glasovi iz Doboja.

On je naveo da će se raditi u tri smjene.

CIK je ranije je pozvao Javne rtv servise u BiH – BHRT, Radio-televizija Federacije BiH (FTV) i Radio-televizija RS (RTRS), kao i ostale zainteresovane komercijalne medije da direktno prenose ponovno brojanje glasačkih listića.

Uredjivački kolegijum RTRS je odbio da to učini, navodeći da nemaju potrebne tehničke uslove da u potpunosti prate proces prebrojavanja.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve