Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Ambasada Ukrajine u Beogradu: List Politika otvoreno podržao rusku agresiju

Ukrajinska ambasada je izrazila uvjerenje da će „rukovodstvo Srbije i nadležni organi obezbijediti odgovarajuću, uključujući javnu, procjenu subverzivnih aktivnosti moskovskih plaćenika, koji koriste srpske medije i informacioni prostor Srbije za raspirivanje neprijateljstava u centru Evrope

Ukrajinska ambasada u Beogradu optužila je dnevni list Politika da je otvoreno podržao agresiju Rusije na Ukrajinu objavljivanjem intervjua sa liderom samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denisom Pušilinom.

Ambasada je navela da je list Politika, „objavljivanjem antiukrajinskog intervjua sa jednim od lidera marionetske terorističke organizacije, podržao ubistva stotina djece i hiljada odraslih, uništavanje gradova i sela suverene evropske države Ukrajine, svakodnevno bombardovanje mirnih gradova i civilne infrastrukture“ od ruskih snaga.

„Ambasada mora da naglasi da po nalogu svog gospodara, ruskog fašističkog režima, dnevni list Politika ne samo da pokušava da pokvari odnose Ukrajine i Srbije, već da aktivno radi na podrivanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta ne samo Ukrajine, već i Srbije“, navodi se.

Ukrajinska ambasada je izrazila uvjerenje da će „rukovodstvo Srbije i nadležni organi obezbijediti odgovarajuću, uključujući javnu, procjenu subverzivnih aktivnosti moskovskih plaćenika, koji koriste srpske medije i informacioni prostor Srbije za raspirivanje neprijateljstava u centru Evrope.

List Politika je u današnjem broju objavio intervju sa Pušilinom, a u jučerašnjem sa ambasadorom Ukrajine u Beogradu Volodimirom Tolkačem.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
14.02.2023-15:14 15:14

Nista cudno!