Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Zovko: Crnoj Gori treba proevropska vlada, to je jedini put ka EU

Crnoj Gori treba proevropska vlada koja će ostvariti napredak u području pravosuđa, vladavine prava, temeljnih prava, slobode medija i medijskog pluralizma, poručila je potpredsjednica Odbora EP-a

Crnoj Gori treba proevropska vlada koja će ostvariti napredak u području pravosuđa, vladavine prava, temeljnih prava, slobode medija i medijskog pluralizma, poručila je potpredsjednica Odbora EP-a za vanjske poslove Željana Zovko, ističući da je to jedini put prema članstvu u Evropskoj uniji.

HDZ-ova europoslanica, koja je amandmanima zatražila pristup dokumentima jugoslovenskih obavještajnih službi, ističe da se poruke Crnoj Gori o odnosima sa susjedima odnose na Hrvatsku.

”U mjeri u kojoj sve one interese koje Hrvatska ima otvorene u odnosima s Crnom Gorom, Crna Gora mora uzeti u obzir rješavati. Bez rješavanja toga mislim da je besmisleno tražiti mentorstvo R Hrvatske u napretku (Crne Gore) prema Evropskoj uniji. To se posebno odnosi na naše kulturno-istorijsko nasljeđe, a to je i brod Jadran”, rekla je za Hinu Zovko, potpredsjednica Odbora EP-a za vanjske poslove.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve