Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Vijesti zbunjuju građane anketom CEDEM-a za ,,mir u kući”

Posebno zbunjivanje građana pokušava, sasvim očekivano napraviti medijski koncern Vijesti, koji rezultate ovakve ankete predstavlja kao rast snaga vlasti u odnosu na posljednje izbore. Ovako sramna podvala jednog od mentora ove vlasti je tužna i smiješna u isto vrijeme

piše Miodrag Živković

U vremenu kada aktuelnu vlast drma najozbiljnija kriza od njenog ustoličenja, juče je CEDEM objavio svoju anketu kojom, više nego očigledno pokušava sačuvati “mir u kući”.

Zadatak ovakvih anketa jeste prije svega, ispitivanje javnog mnjenja, ali ovom anketom CEDEM-a se pokušalo kreirati poželjno javno mnjenje. Pokušalo se konstituentima vlasti objasniti i poručiti da ne talasaju, jer je odnos političkih snaga u odnosu na poslednje izbore, gotovo nepromijenjen, jer vršenjem vlasti nijesu poboljšali svoj rejting i da bi novi izbori bili za njih avantura sa visokim stepenom rizika.

Mnogi čitaoci ove ankete su zanemarili da je ispitivač (CEDEM) posebno obrađivao rejting DF-a od rejtinga nekih njegovih sastavnih činilaca (SNP, DEMOS, Ujedinjena CG itd), čime je u sasvim dovoljnoj mjeri zbunio javnost, nagrađujući ovaj politički blok koji vrši vlast dodatnim i nepripadajućim procentima.

Isključivanjem apstinenata i neopredijeljenih iz ozbiljnije analize ove ankete ubjedljivo govori o namjerama autora ovog navodnog ispitivanja javnog mnjenja.

Isključivanjem iz ankete GI “21 maj” kao realne političke snage na procrnogorskom građanskom političkom prostoru, autori ankete su pokazali svoju subjektivnost u namjeri dokazivanja navodne nepromjenjivosti, znajući dobro da bi obrađivanjem ovog udruženja građana pala u vodu njihova očigledna želja da se ništa u CG nije promijenilo nakon izbora.

Nijesu anketari htjeli pokazati da novoosnovana GI “21 maj” svodi URU na nivo cenzusa i ispod njega, da slabi Demokrate i smanjuje broj apstinenata i neopredijeljenih. Nijesu htjeli još uvijek da se vidi, što samo slijepi ne vide, da je Crnogorski građanski blok stranaka, već sada značajno jači od bloka stranaka koje čine vlast.

Izbjegavanjem obrade GI “21 maj”, koja pravi očigledni poremećaj ravnoteže političkih građanskih snaga, jer slabi blok starnaka vlasti i jača blok stranaka koje joj se suprotstavljaju, CEDEM je poslao poruku vlastima da se dogovaraju “kako znaju i umiju” i da bježe od izbora “kao đavo od krsta”, jer im je poraz neizbježan i neminovan.

Posebno zbunjivanje građana pokušava, sasvim očekivano napraviti medijski koncern “Vijesti”, koji rezultate ovakve ankete predstavlja kao rast snaga vlasti u odnosu na posljednje izbore. Ovako sramna podvala jednog od mentora ove vlasti je tužna i smiješna u isto vrijeme.

Nama samo trebaju izbori na kojima će sigurno pobijediti građanska, sekularna, antifašistička i multinacionalna Crna Gora !

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Komita
01.07.2021-15:39 15:39

Nema ni komita a vjerovatno još ponekog. NE želim da a povjerujem u namjeru manipulacije.
Usput nece ni pozicija niti opozicija izbore jer je onda adio diko.
Za taj scenario plan Z

Neko tamo
01.07.2021-17:42 17:42

Miško kesedzija i zeljko govedo su trebali davno iza resetaka
Njihov tabloid je jedna fabrika laži podvala i veleizdaje i postali su vrlo mocan mediji da su cak i politicki mocni stvaranjem dritana i ure. dps im je smetao do tog cilja

GOVEDO
01.07.2021-19:39 19:39

Anketa smesna i sluzi ka simulacija

Velibor bavar
01.07.2021-19:43 19:43

Vesti ne citam dugo I obrisa sam aplikaciju iz telefona danke