Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Pročitani su kao bukvar

Na izborima održanim 30. avgusta, Crna Gora nije samo promijenila vlast nego i karakter svog unutrašnjeg uređenja. Preko noći je ova naša mala država od preovlađujuće građanske, sekularne, antifašističke, multinacionalne i multikonfesionalne, postala sve ono što je suprotnost ovim vrijednostima.

Piše: Miodrag Živković

Međunarodna zajednica je očekivano podržala promjenu vlasti koja je po svim kriterijumima predugo trajala i u tom smislu, to jeste bio demokratski iskorak, ali nažalost ostao je jedan jedini jer sve ono što je slijedilo do danas bilo je veliki demokratski nazadak.

Mi koji smo bili zabrinuti za sudbinu ove zemlje i bolje smo poznavali prirodu i namjere nove vlasti, pitali smo se zašto međunarodna zajednica zatvara oči pred činjenicama da se Srpska crkva miješala u izborni proces, nakon kojeg je neskriveno uspjela formirati i svoju vladu. Bilo nam je više nego čudno tako olako prihvatanje povratka na vlast najretrogradnijih snaga odgovornih za sva zla nastala na našim prostorima devedesetih godina.

Nije prošlo mnogo vremena i međunarodna zajednica je počela da uviđa pravi karakter nove vlasti koji je sadržajno antidemokratski i antievropski.

Činjenica da nijesu donijeli budžet i da se budžetska sredstva troše bez kontrole, da mijenjaju Evropski zakon o zapošljavanju državnih namještenika kako bi uhljebili svoje partijske kadrove i posebno njihova kadrovska politika, brzo su otvorili oči međunarodnim posmatračima ovih naših nesrećnih dogodovština.

Nova vlast je posebno postala smiješna u pokušaju demontiranja Specijalnog tužilaštva kako bi ga upodobila svojim potrebama. Njihov pokušaj licemjerne podvale da novi antievropski Zakon o specijalnom tužilaštvu predlaže parlament, mimo volje vlade koja je željela zadržati evropski imidž je i smiješan i tužan u isto vrijeme.

Za ovakve podle podvale dobili su ozbiljno upozorenje.

Iz mojih ličnih kontakata koje imam sa relevantnih adresa iz međunarodne zajednice, više je nego jasno da je ova svetosavska klero-šovinistička družina pročitana kao bukvar.

(Autor je bivši predsjednik Liberalnog saveza Crne Gore. Tekst je preuzet s njegovog Fejsbuk naloga)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mrkla noc
07.02.2021-15:22 15:22

E Dragi Zivkovicu trebala su nasa djeca mnogo vise ucit Crnogorsku istoriju kao i sve drzave SVIJETA cuvaju svoje IDENTITETE I nikad nikom dozvoliti vladat CG do CRNOGORCA -ne desavavaju se podvale prvi put CRNOGORCIMA i pakovanje kofera i nikako da svatimo sa koje strane nam najvisa prijetnja dolazi NESTANKOM!