Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Napad na novinara – zloupotreba žrtve !?

Na ovaj događaj sjenku je bacilo nekoliko neodgovornih pojedinaca, koji su u Bijelom Polju, iz njima znanih razloga, napali novinara "Vijesti", Seada Sadikovića, nanoseći mu lakše tjelesne povrede.

Piše: Miodrag Živković, preuzeto sa njegovog Facebook profila

Juče su širom Crne Gore održani veličanstveni protesti građana, zabrinutih za sudbinu svoje zemlje. Vijorile su se Crnogorske zastave, klicalo se i pjevalo svojoj zemlji.

Na ovaj događaj sjenku je bacilo nekoliko neodgovornih pojedinaca, koji su u Bijelom Polju, iz njima znanih razloga, napali novinara “Vijesti”, Seada Sadikovića, nanoseći mu lakše tjelesne povrede.

Uslijedila je nevjerovatno brza, efikasna i jedva dočekana reakcija aktuelne vlasti, koja je zloupotrebljavajući žrtvu napada, politikanski pokušala steći najmizernije i najsramnije političke benefite. Sada već čuveni vicepremijer, kao prvi penrek ove zemlje, premijer i prvi čovjek parlamenta, svojim reakcijama u samo pola sata nakon incidenta, osudili su i prije suđenja vinovnike napada, dajući svemu značaj i dimenziju koji realno ne zaslužuju.

I ne bi sve ovo bilo toliko čudno, da nedavno pred Nikšićke izbore isti ti likovi, služeći se duplim aršinima, nijesu zloupotrebljavali navodne žrtve u namjeri sticanja političkih poena, a ćutali o pravim žrtvama.

 

Tada su na sva zvona u borbi za glas više štitili “ugroženog” starca iz nikšićke Župe, koji je kamenjem gađao svoje političke protivnike i jednog mladog provokatora koji je postao čuven jer je napao i jogurtom polio ljekara, političkog neistomišljenika.

Isti oni, ćutali su kao zaliveni, kada je u Nikšiću, napadnut sa leđa, izboden nožem i doveden u smrtnu opasnost, mladi čovjek prepoznatljivi pristalica Crnogorskog suverenističkog bloka, a podmukli i svirepi napadač bio pripadnik njihove političke opcije. Njihov muk o pozadini napada u takvoj situaciji i tihi poziv da se slučaj rasvijetli, bio je jači od svake njihove riječi.

Ćutali su i kada je u Nikšiću pogođena u glavu (brisačem) novinarka “Vijesti” jer je izvršilac bio iz njima savezničkog političkog tabora.

Sve ovo pišem, da bi shvatili zloupotrebu politike u ovakvim i sličnim incidentima, da bi prepoznali njihovu zloupotrebu žrtve, zarad sticanja najmizernijih političkih poena i posebno da od njih ne treba očekivati pravičnost i jednake aršine za sve.

Oakvim svojim ponašanjem, sada već svakome mora biti jasno, nastavlja da se kopa taj rov između nas koji različito gledamo na budućnost Crne Gore, sa tendencijom da postane nepremostiva provalija.

I da zaključimo…

Od svega je najvažnije da Sead Sadiković neće imati opasnije posledice po zdravlje, iako je nedavno u svojoj autorskoj emisiji afirmisao jednog živopisnog budvanskog nasilnika, čudnih gabarita, prepoznatljivog po lavljoj riki, vjerovatno, samo zato što je pripadao njemu bližem političkom savezu.

Neodgovorni napadači su sinoć dozvolili aktuelnoj vlasti da predahne na tren, dajući im mogućnost za reakciju u nedjelji gdje su iz dana u dan, bilježili političke poraze ravne beznadju.

I važno je znati,… iza Crnogorske zastave se nikada ne smije kriti nasilje. Ona se nosi ponosno i sa puno lljubavi, ona govori srcem i i dušom našom, a nikada mržnjom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mina
21.03.2021-14:27 14:27

Upravo tako!

pero
22.03.2021-00:05 00:05

Sadikovic nije novinar, on je lazov i provokator, kao i svi iz Vijesti!