Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Živković: Izbor mitropolita i temeljni ugovor !?

Ko će biti novi mitropolit, jedino je bitno izdajničkim političkim snagama u Crnoj Gori i postojećoj vladi, koje se bore za njegovu naklonost radi što većeg političkog uticaja. Otuda i vapaji nekih da to bude Joanikije koji ih je već podržao i drugih da on ne bude, jer ih je izdao

piše Miodrag Živković
Umjesto da brine o sebi u vremenu svoje najveće ekonomske krize, sva Crna Gora se o jadu zabavila ko će biti novi mitropolit i kada će se potpisati temeljni ugovor sa Srpskom crkvom, čiji sadržaj niko još ne zna, jer je pisan van Crne Gore.
Naravno da ove teme imaju posrednu vezu sa Crnom Gorom jer su od najvećeg značaja za okupacioni projekat “Srpski svet” koji je u toku. Izvorno to je isključivo tema i problem koji se rješava u ideološko – političkom centru arhitekata “srpskog sveta. Nažalost, sa ovakvom izdajničkom i marionetskom vlašću koja je samo dio tog zlokobnog projekta i njegov izvođač radova, Crna Gora očigledno ne može uticati na odluke koje slijede i koje se donose isključivo u Beogradu.
Za građansku i sekularnu Crnu Goru je najmanje bitno ko će biti izabran za novog mitropolita Srpske crkve u Crnoj Gori. To će biti pouzdani i poslušni izvođač započetih radova na satiranju Crne Gore. To će biti svakako mitropolit koji ne priznaje crnogorsku državu, narod, istoriju, jezik, kulturu, tradiciju…
Ko će biti novi mitropolit, jedino je bitno izdajničkim političkim snagama u Crnoj Gori i postojećoj vladi, koje se bore za njegovu naklonost radi što većeg političkog uticaja. Otuda i vapaji nekih da to bude Joanikije koji ih je već podržao i drugih da on ne bude, jer ih je izdao.
Što se tiče temeljnog ugovora i ucjena oko njega, važno je shvatiti da je to samo dio ukupnog velikosrpskog problema u kojem se “braća” po izdaji ucjenjuju međusobno, isključivo zbog izbora što bliskijeg mitropolita. Za njih sadržaj ovoga ugovora nije bitan, niti sporan. Što gori za Crnu Goru, to bolji za njih.
Za nas koji ne pripadamo ovom čudu i brinemo za sudbinu svoje zemlje sadržaj ugovora je bitan, ali bez mogućnosti da na njega utičemo. Nema sumnje da će počivati na istorijskim falsifikatima kojima se kroz priznanje Srpskoj crkvi (čitaj: priznaje samima sebi) da je “tradicionalna vjerska zajednica” pokušava lažno prikazati da Crne Gore, osim u geografskom smislu nikada nije bilo. Da samim tim Crnogorci i Crnogorska pravoslavna crkva nikada nijesu postojali, da su Crnogorci, oduvijek bili Srbi, a ostali narodi lažni.
Zašto Srpska crkva žuri sa potpisivanjem ovakvog temeljnog ugovora kojim želi poništiti istorijsko postojanje Crne Gore? Odgovor je jasan,… samo iz razloga što vidi da su njeni izvođači radova u CG, nesposobni i da će veoma brzo izgubiti vlast.
Naša poruka na ovakvu užurbanost mora biti samo jedna…
Srušit ćemo ubrzo ovu izdajničku i maronetsku vlast! Poništit ćemo temeljni ugovor kakav god potpišete, jer nema tog papira kojim možete poništiti i ukrasti našu slobodarsku istoriju, tradiciju i postojanost. A svakog vašeg mitroploita i vašu crkvu, smjestit ćemo u granice Ustava i zakona, kako je to uobičajeno u normalnom građanskom i demokratskom društvu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
29.05.2021-12:29 12:29

KRIVIČNA DJELA PROTIV USTAVNOG UREĐENjA I BEZBJEDNOSTI CRNE GORE

Ugrožavanje nezavisnosti

Član 357

Ko na protivustavan način pokuša da dovede Crnu Goru u položaj potčinjenosti ili zavisnosti prema nekoj drugoj državi, kazniće se zatvorom od tri do petnaest godina.

Miro
29.05.2021-12:35 12:35

Respekt.

Tihana
30.05.2021-01:26 01:26

Što bi rek'o kratki pendrek Dritan onda bi pola Crne Gore završilo u zatvoru…