Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Živković i Bojović: Iluzorna šansa da URA, Demokrate i Pokret Evropa sad budu dio leksikona savremene građanske politike

Zato je, dodaju, važno istaći da ove dvije lažne građanske stranke mogu jedino biti ono što i jesu – posluga Vučićevog režima i gnjili dio novokomponovanog desnog centra.

Ovih dana u okolnostima predsjedničkih izbora i izvjesnih vanrednih parlamentarnih izbora često se mogu čuti manipulatorska i iskrivljena definisanja pojedinih političkih stranaka. Tako smo, primjera radi, prije par dana svjedočili obnovi očajničke koalicije Demokrata i Ure koji sebe proglašavaju središtem budućeg “građanskog bloka”. Time se ove dvije  desničarsko-populističke stranke i notorni pomagači velikosrpskog klerikalizma lažno predstavljaju kao građanska opcija, kazali su predsjednik Savjeta Građanske inicijative “21.maj” Miodrag Živković i programski koordinator Rade Bojović.

“Pri tome, s jedne strane je Bečić koji ni iz zemunice ne smije izgovoriti riječ kritike na račun klera SPC, Vučića i srpskog etnonacionalizma ili Putinove zločinačke agresije na Ukrajinu. Dok je s druge strane Abazović, notorna Vučićeva lutka na koncu, kome se sva karijera svela na uzurpaciju vlasti i skriveno potpisivanje pravno ništavog ugovora sa SPC”, kazali su Živković i Bojović.

Zato je, dodaju, važno istaći da ove dvije lažne građanske stranke mogu jedino biti ono što i jesu – posluga Vučićevog režima i gnjili dio novokomponovanog desnog centra.

“Kada im se još doda i Evropa sad, koja se takođe ispilila iz porte SPC i čije se djelovanje svodi na političko praznoslovlje i štetočinske ekonomske improvizacije kreirane u beogradskim kabinetima, onda se nazire fragilni desničarsko-centristički savez. I tu nema ništa sporno ali je farsa kada se ove tri stranke samoproglašavaju građanskim misionarima. U tom smislu, šansa da ove tri partije budu dio leksikona savremene građanske politike je iluzorna, za razliku od realne mogućnosti da se lideri ovih stranaka pronađu u freskopisu Sabornog hrama SPC u Podgorici”, zaključuje se u saopštenju Živkovića i Bojoivća.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve