Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Živković: Ćutanje PES-a na ispad Dragovića pokazatelj da njihova politika ne počiva na vrijednostima nego na ličnim interesima

Naš cilj je, poručio je Živković, jasan: moramo djelovati bez ličnih sujeta, sa međusobnim poštovanjem. Samo takav tim, precizirao je on, može ostvariti pobjedu i raditi na dobrobit građana

Da bismo pobijedili i ubijedili građane u ozbiljnost naših namjera i programskih rješenja, ne možemo samo kritikovati trenutnu vlast, nego pospremiti svoju kuću, ojačati i krenuti u punu ofanzivu, kazao je kandidat za predsjednika DPS-a Danijel Živković na skupu u Ulcinju.

“Potrebno je da se vratimo osnovama koje su DPS-u donosile uspjeh: timskom radu, međusobnom poštovanju i uvažavanju”, poručio je Živković.

Naš cilj je, poručio je Živković, jasan: moramo djelovati bez ličnih sujeta, sa međusobnim poštovanjem. Samo takav tim, precizirao je on, može ostvariti pobjedu i raditi na dobrobit građana.

“Moramo se vratiti onome što je DPS imao i u Ulcinju i na nivou cijele Crne Gore – timu”, naglasio je Živković.

Komentarišući političku konkureciju u tom gradu, kazao je da su učinili mnoga nepočinstva, te da će za to odgovarati pred nadležnim organima.

“Ulcinj, sa svojim prirodnim biserima poput Ade Bojane, zaslužuje bolje. Svjedoci smo pokušaja Abazovića da ovaj dragulj stave na doboš i unište. Pitanje je kako su mijenjali planove, ucrtavali plaže i restorane za svoje kumove i prijatelje, zloupotrebljavajući svoje pozicije. Takvo postupanje je nedopustivo i brzo će doći vrijeme kada će morati da odgovaraju za svoje postupke,” izjavio je Živković.

On je prokomentarisao incident sa posljednje sjednice Skupštine Crne Gore čiji vinovnik je bio jedan od poslanika pokreta Evropa sad.

“Stranka čiji predsjednik kaže da se socijalno-nacionalne podjele moraju suzbiti, da će Crna Gora biti kao Švajcarska ima poslanika koji prebrojava crnogorska krvna zrnca i dijeli Crnogorce na autohtone i one druge. I to nije najgore – najgore je što je ovakav nacional-šovinistički ispad prošao bez bilo kakve reakcije njegove partije PES-a koja se predstavlja kao evropska i građanska”, rekao je Živković a potom i zaključio da u PES-u očito misle da će ćutanjem doprinijeti da se navedeni ispad zaboravi, te dodao da je tim ćutanjem zapravo samo potvrđuje da oni nijesu politika koja počiva na vrijednostima nego na ostvarivanju ličnih finansijskih i nepotističkih interesa.

Govoreći o planovima za razvoj, Živković je predstavio pet ključnih tačaka na koje će fokusirati svoje djelovanje. Fokus aktivnosti DPS-a biće na: sistemskoj reformi obrazovanja, i na obezbjeđivanju jednakih šansi i prava svim građanima na zdravstvenu zaštitu. Građanima je neophodna i pažljiva socijalna politika, pa će DPS, tvrdi Živković, raditi na kreiranju aktivnosti kojima će se obezbjeđivati veći stepen socijalne pravde.

“Naša ekonomska politika mora biti politika razvoja. Mi u Demokratskoj partiji socijalista smo posvećeni stvaranju snažne ekonomske platforme koja će podsticati rast, inovacije i pravednu raspodjelu resursa. Cilj nam je da izgradimo ekonomiju koja služi svima, a ne samo odabranima”, rekao je Živković.

On je dodao da su pravo i pravda temelji na kojima gradimo naše društvo: “Svaki građanin Crne Gore mora imati povjerenje u pravni sistem i institucije”.

Živković je poručio da će se na temelju ovih stubova, DPS vratiti na vlast. Mi smo spremni, istakao je on, da preuzmemo odgovornost i vodimo Ulcinj i Crnu Goru ka boljoj budućnosti, što podrazumijeva da ćemo srediti i stvari i u svojoj kući, kao što je slučaj i sa Opštinskim odborom u Ulcinju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve