Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Zirojević: ZBCG, PES i Demokrate odbile inicijativu za kontrolno saslušanje Ivanovića, Dodik stiže da da radne zadatke iz Moskve

Zirojević je, kako je saopšteno iz partije, kazao da je duh RS sa zastavom koju je Andrija Mandić unio u kabinet predsjednika već ušao u Parlament, da se radi o procesu koji traje, te da je to slika ''evropeizovane'' parlamentarne većine i ''nove evropske'' Crne Gore oličene u aktuelnoj parlamentarnoj većini

Poslanik Socijaldemokrata (SD) i član Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Nikola Zirojević saopštio je da taj odbor danas nije podržao inicijativu za kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića povodom odlaska funkcionera Crne Gore u Banja Luku, na proslavu neustavnog Dana RS, 9. januara.

Zirojević je, kako je saopšteno iz partije, kazao da je duh RS sa zastavom koju je Andrija Mandić unio u kabinet predsjednika već ušao u Parlament, da se radi o procesu koji traje, te da je to slika “evropeizovane” parlamentarne većine i “nove evropske” Crne Gore oličene u aktuelnoj parlamentarnoj većini.

Zirojević je rekao da ga je iznenadio stav predsjednika države Jakova Milatovića koji je odbio da pođe na proslavu 9. januara, kazavši da poštuje cjelovitost BIH, s obzirom da se, kako je kazao, u vrijeme kada je bio ministar ekonomskog razvoja Milatović “prilično dobro” slagao sa Dodikom i bio “na fonu politike Nove srpske demokratije”.

Obrazlažući inicijativu, Zirojević je rekao da je ovakvim odnosom dijela funkcionera vlasti iz Crne Gore poslata “vrlo ozbiljna” poruka da je došlo do promjene vanjsko-političkog kursa Crne Gore, makar kad je riječ o BIH, te da su resorno ministarstvo i ministar Ivanović morali reagovati, što se nije dogodilo.

Zirojević je na kraju kazao da, nakon ovakvog ponašanja dijela crnogorskih funkcionera, direktno iz Moskve i Minska u Crnu Goru stiže Milorad Dodik da se, kako kaže, “zahvali, da prenese poruke iz Moskve i Minska i da da radne zadatke kako dalje nastaviti”.

Iz SD-a su naveli da inicijativu su, osim Zirojevića, od prisutnih poslanika podržali Nikola Janović (DPS) i Admir Adrović (BS), protiv su glasali Milun Zogović (DNP), Slaven Radunović (NSD), Nađa Laković i Gordan Stojović (PES) i Duško Stjepović (Demokrate), dok je Seid Hadžić, nekadašnji predstavnik SPP-a na listi PES-a, bio uzdržan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
26.02.2024-17:00 17:00

To treba da zna evropska unija…mi znamo..koji im je cilj…