Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Zirojević: Ulazak DF u Vladu značilo bi da je URA pogazila sve principe

On je rekao da je međunarodna zajednica blagonaklona gledala na ovu Vladu jer u njoj nije bilo DF-a

Ulazak Demokratskog fronta (DF) u Vladu značio bi da je Građanski pokret (GP) URA pogazio sve principe koje su iznijeli u predizbornoj kampanji i nakon parlamentarnih izbora 30. avgusta prošle godine, poručio je portparol Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević.

„Mnogo toga u ovom trenutku zavisi od URA-e, mislim da je njihov status u ovom trenutku možda teži, ali značajniji nego što je bio 30. avgusta kada su održani parlamentarni izbori“, rekao je Zirojević.

On kaže da je i vrlo upitno kako će se međunarodna zajednica odrediti ukoliko DF uđe u Vladu, jer su, kako je dodao, svi svjesni da oni DF posmatarju kao problem.

„Sami ulazak DF-a u Vladu značio bi i da je URA pogazila sve one principe koje je iznijela u predizbornoj kampanji i nakon 30. avgusta prošle godine, kao i one principe na kojima je formirana ova Vlada“, poručio je Zirojević.

U SD-u, kako je rekao, na razgovore koje vodi parlamentarna većina oko rekonstrukcije Vlade, gledaju kao na „propali projekat“.

„Mi smo svjedoci da su od formiranja Vlade počele priče o njenoj rekonstrukciji“, rekao je Zirojević. On je, komentarišući sjutrašnji sastanak premijera Zdravka Krivokapića i lidera parlamentarne većine, rekao da u SD-u ne očekuju puno.

„Čak i da dođe do nekog dogovora vjerujemo da je i ta nova vlada, koju bi eventualno formirali, takođe osuđena na propast kao i ova“, kazao je Zirojević. Prema njegovim riječima, „medijski rat, koji je trajao skoro godinu, između DF-a i Demokrata u jednom momentu je utihnio i dobijamo informaciju da su sjeli za isti sto i da su dogovorili“.

„Poslije niza uvreda koje su iznijeli na račun jedni drugih, sve su to htjeli da zaborave, u cilju dobijanja funkcija. Politički je to potpuno legitimno, ali je za mene to prilično nemoralno sa ljudske strane“, ocijenio je Zirojević.

On je rekao da je međunarodna zajednica blagonaklona gledala na ovu Vladu jer u njoj nije bilo DF-a.

„Međunarodna zajednica je prosto posmatrala situaciju da je nakon 30 godina, dominatne vlasti jedne političke partije, došlo do promjene. Ali, nakon godinu dana rada Vlade mislim da počinju da prepoznaju da ovo nije baš toliko dobro koliko se činilo i da Crna Gora zapada u vrlo ozbiljne probleme sa ovakvom vlašću i generalno političkom situacijom“, zaključio je Zirojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve