Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Ženski klub: Danas na snagu stupa Zakon o privremenom izdržavanju djece

Zakon o privremenom izdržavanju kojim se osniva Alimentacioni fond danas stupa na snagu

Ženski klub Skupštine još jednom izražava zadovoljstvo što Zakon o privremenom izdržavanju kojim se osniva Alimentacioni fond danas stupa na snagu, poručeno je u njihovom saopštenju.

Kako su kazali iz Skupštine Crne Gore, 28. marta u skupštinsku proceduru su predlog zakona predale članice Kolegijuma Ženskog kluba, kopredsjednice Branka Bošnjak i Vesna Pavićević, članice Simonida Kordić, Danijela Đurović, Tamara Vujović, Božena Jelušić, Kenana Strujic Harbić, Draginja Vuksanović Stanković i pridruženi član kluba Boris Mugoša.

Oni su podsjetili daje predlog zakona urađen u saradnji sa stručnim timom NVO Centar za ženska prava ali i da je Ženski klub imao veliku podršku od Ministarstva pravde, Ministarstva rada i socijalnog staranja, Ministarstva finansija, Zaštitnice imovinsko pravnih odnosa Crne Gore, kao i od stručnih službi Skupštine Crne Gore.

– Ženski klub će i dalje nastaviti da radi na unapređenje zakonskog okvira koji se odnosi na afirmaciju rodne ravnopravnosti na mjestima odlučivanja i u svim sferama društva; unapređenje zakonskog okvira koji se odnosi na borbu protiv rodno zasnovanog nasilja; unapređenje zakonske regulative i ambijenta za socio-ekonomsko osnaživanje žena; unapređenje zakonske regulative i ambijenta za ravnopravni položaj žena na tržištu rada; unapređenje zakonske regulative i ambijenta za bolju zdravstvenu zaštitu žena, posebno onih u ruralnim područjima; unapređenje zakonskog okvira u cilju stimulisanja solidarnosti, humanosti i volonterizma – poručeno je u saopštenju Ženskog kluba Skupštine Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
01.11.2022-16:36 16:36

Zenski klub..sa neocetnikuljama..Blago nama..