Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Llolla: Mandić, s namjerom da marginalizuje uticaj, lobirao da Ženski klub umjesto dvije dobije četiri kopredsjednice

''Klub može imati različite strukture, ali ono što se jasno vidi iz ove odluke je da nijesu bili sporni ni broj kopredsjednica, ni struktura Ženskog kluba, već radi se o namjeri da se razgradi i uništi sve što je progresivno'', ističe Llolla.

Ženski klub u Skupštini Crne Gore, kao neformalno skupštinsko tijelo koje je formirano sa ciljem da osnaži i unaprijedi položaj žena u politici i u crnogorskom društvu, funkcioniše od 2021. godine, a čine ga poslanice na čelu sa dvije kopredsjednice, jedna iz opozicije i druga iz pozicije: potpredsjednica Skupštine i predstavnica najbrojnijeg kluba poslanika, navela je na društvenoj mreži X poslanica DPS Drita Llolla.

Prema njenim riječima, u ovom sazivu, predsjedniku Skupštine se nije svidjela ni ova forma minimalnog funkcionisanja Ženskog kluba i, sa namjerom da marginalizuje uticaj, odlučio je, lobirao i imponovao odluku da umjesto dvije kopredsjednice klub dobije četiri.

„Klub može imati različite strukture, ali ono što se jasno vidi iz ove odluke je da nijesu bili sporni ni broj kopredsjednica, ni struktura Ženskog kluba, već radi se o namjeri da se razgradi i uništi sve što je progresivno“, ističe Llolla.

Kako dodaje, neće prihvatiti ovu farsu zbog jedne proste činjenice – odluku nijesu donijele njene koleginice, poslanice u Skupštini Crne Gore.

„Ukoliko bi to bila njihova inicijativa, prihvatila bih da sjednemo, diskutujemo o mogućim modalitetima i kolegijalno bih se ponašala prema odluci većine. U ovom slučaju, odluka je donešena imponovanjem od strane mizoginog predsjednika i tako nešto ne dolazi u obzir“, poručila je Llolla.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve