Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Zelioli: Izvjesno da je Crna Gora naredna članica EU

S obzirom na da smo tražili mišljenje Venecijanske komisije oko izmjene tužilačkih zakona, Zelioli smatra da je potrebno da se ono i uvaži

Crna Gora je lider u evropskim integracijama i sasvim je izvjesno da ćemo biti naredna zemlja koja će ući u porodicu evropskih zemalja, kazao italijanski ambasador u Crnoj Gori Luka Zelioli.

On je sinoć u emisiji Fokus na TVCG1 rekao da je važno da ostanemo na evropskom putu, te da bi najviše truda trebalo uložiti u poglavlja 23 i 24.

S obzirom na da smo tražili mišljenje Venecijanske komisije oko izmjene tužilačkih zakona, Zelioli smatra da je potrebno da se ono i uvaži.

“Sa olakšanjem sam pozdravio odluku Crne Gore da zatraži mišljenje VK o amandmanima na zakon. Prvobitni nacrt mogao je dovesti do koraka unazad u odnosu na temeljne evropske principe”, rekao je on.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
11.03.2021-09:29 09:29

Gospodine Luka Zelioli kad ce se to desiti da Crna Gora udje u porodicu evropskih zemalja ? Jel vi gospodine jos ne razumijete situaciju u kojoj se Crna Gor nalazi i u kakvu nas buducnost vode ova nasa nova vlast koja je vise vjerna srbendama i Rusima nego slobodnoj Evropi. Postovani gospodine Crnoj Gori i njenom narodu uopste nisu potrebne neke lazne nade lijepih zelja nego istina koja je bolja i jaca od svih diplomatskih rijeci koje su u sustini suve i bez sadrzaja. Hvala na paznji.