Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Zeković: Rodna islamofobija u porastu

Prema njegovim riječima vrijeđanje po vjerskog osnovi, onemogućavanje pristupa kavnim mjestima zbog vjerskog identiteta i onemogućavanje osnovnih ljudskih prava nikako se ne mogu i ne smiju isključivo tretirati nepristojnim ponašanjem u sklopu remećenja javnog reda i mira već je potrebno efikasnije procesuiranje

Islamofobija, posebno rodna islamofobija, je u porastu. Verbalni i fizički napadi na muslimane i muslimanke su nedopustivi, ocijenio je aktivista Građanske inicijative 21. maj i samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorice Aleksandar Saša Zeković.

“Potrebna je brza reakcija turističke zajednice, posebno ministra Gorana Đurovića koji treba biti odlučan da su svi turisti dobrodošli u Crnu Goru. Policija i tužilaštvo treba da se efikasno odnose prema slučajevima diskriminacije, govora mržnje i primitivnog bestidnog ponašanja”, istakao je on.

Prema njegovim riječima vrijeđanje po vjerskog osnovi, onemogućavanje pristupa kavnim mjestima zbog vjerskog identiteta i onemogućavanje osnovnih ljudskih prava nikako se ne mogu i ne smiju isključivo tretirati nepristojnim ponašanjem u sklopu remećenja javnog reda i mira već je potrebno efikasnije procesuiranje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mirsad
08.08.2023-00:10 00:10

„Nadam se da će državno tužilaštvo hitno reagovati, a da će Morsko dobro zakupcu Đuroviću uskratiti zadovoljstvo da bude zakupac plaža na crnogorskom primorju, pa neka ulaže 2 miliona u biznise u kojima neće imati “muku” pružanja usluga gostima vjere koja mu ne odgovara.