Subota, 21 Septembra, 2024
Rubrika:

Zeković: DPS da prožima, umjesto što proždire

Kako je kazao, odbacivanje, nepovjerenje zbog različitosti i etiketiranje građana, uključujući i saborce ljevičare koji prepoznaju i kritikuju promašaje, neminovno vodi gubitku kreativnosti, sužavanju i neuspjehu platforme zajedničkog političkog kretanja i masovnosti podrške

Poslanica u Skupštini Crne Gore Drita Llolla nije razumjela suštinu mog poziva da uputi izvinjenje javnosti Crne Gore i zauzme odgovoran i činjenično utemeljen odnos prema istorijskim zastavama Crne Gore i simbolima svih naroda koji žive u našoj zemlji, saopštio je Aleksandar Saša Zeković, član nestranačke Građanske inicijative „21. maj“ i samostalni odbornik u Skupštini Glavnog grada Podgorice.

Kako je kazao, odbacivanje, nepovjerenje zbog različitosti i etiketiranje građana, uključujući i saborce ljevičare koji prepoznaju i kritikuju promašaje, neminovno vodi gubitku kreativnosti, sužavanju i neuspjehu platforme zajedničkog političkog kretanja i masovnosti podrške.

“Moj mandat u Skupštini glavnog grada Podgorice, u kojoj sam odbornik, je autentičan kao i svih drugih sa izborne liste koji nijesu bili kandidati i kandidatkinje Partije (Demokratske partije socijalista – DPS)”, kazao je Zeković.

Kao je istakao, imajući navedeno u vidu, a svjestan svih nedostataka, ograničenosti, neadekvatnih reagovanja smatram da smo nas dvoje učinjeli značajne korake naprijed i nemam namjeru voditi dalju polemiku.

“Rasprave i diskusije bi mogle biti dio praktičnog učenja, čišćenja ideološkog prtljaga i otkrivanja protivriječja i kao takve od pomoći posebito lijevoj političkoj ideji u Crnoj Gori pred kojom je loše nasljeđe i gomila teških problema”, naveo je Zeković.

On ocjenjuje da, na dobronamjeran, konstruktivan, svestran i kritički odnos prema današnjim problemima Crne Gore ne treba nikada, pa ni u nedostatku argumenata, odgovarati degradicijom i političkim etiketiranjem. Još je gore kod pojedinačnih, subjektivnih, grešaka, pogrešnih pristupa ili nepoznavanja materije, zakriliti se zastavom Partije (Demokratske partije socijalista – DPS) a sagovornika kritičara predati masovnom članstvu (23k) da mu (pre)sude.

“Ovo su slabosti koje bi mogle da govore i o dometima reformisanja Partije (Demokratske partije socijalista – DPS) i stvarnog prevladavanja političkog monopola i konačnog afirmisanja prožimanja umjesto proždiranja”, zaključio je Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
18.02.2024-18:15 18:15

Svaka cast Gospodine. Respekt.