Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Zeković: Neutralnost policije ne smije biti upitna

Kako dodaje od uspostavljanja i dalje aktuelne Vlade Crne Gore do izražaja dolazi klero etnonacionalistička politika koja želi da ograniči dosljednu vladavinu prava ali i blagovremenu i neselektivnu primjenu zakona od strane policijskih službenika.

Aleksandar Saša Zeković, organizacioni koordinator Građanske inicijative 21. maj i bivši predsjednik Savjeta za građansku kontrolu rada policije ističe da je udruženje “Kosovski božuri od Nikšića grada” obilježilo je godišnjicu početka bitke na Košarama.

“Kod Albanaca i Srba njeguju se dva različita narativa o ovom događaju. Pored političke, njeguje se i mnogo važnija komemorativna dimenzija kroz iskazivanje poštovanja i sjećanja na sve poginule. Njegovanje sjećanja je moguće i uz poštovanje zakona koji omogućavaju pripadnicima različitih etničkih, vjerskih i društvenih grupa da djelotvorno koriste pravo na slobodu okupljanja i izražavanja”, navodi Zeković.

Međutim, kako dodaje od uspostavljanja i dalje aktuelne Vlade Crne Gore do izražaja dolazi klero etnonacionalistička politika koja želi da ograniči dosljednu vladavinu prava ali i blagovremenu i neselektivnu primjenu zakona od strane policijskih službenika.

“Centar bezbjednosti (CB) Nikšić i Uprava policije se nijesu oglasili povodom blokade saobraćajnica od strane udruženja “Kosovski božuri od Nikšića grada”. Pozivam CB Nikšić da saopšte da li je skup u organizaciji ovog udruženja bio prijavljen, da li su okupljeni građani pozvani na zakonito ponašanje i koje su konkretne mjere i radnje preduzete tim povodom. Primjena zakona od strane policije treba da je dosljedna u Nikšiću, na Cetinju ili u Ulcinju uz ravnopravno postupanje prema svim građanima bez obzira da li su pristalice ili protivnici aktuelne vlasti. Činjenice ukazuju da Je sve češće upitna politička i ideološka neutralnost policije”, smatra Zeković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve