Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović Milatoviću poželio uspješan mandat; Milatović: Inauguraciji će prisustvovati i Đukanović, šaljemo poruku dobre demokratske prakse

Đukanović je kazao da vjeruje da će Crna Gora nastaviti da se uspješno kreće putem evropskog razvoja i poželio je Milatoviću uspješan mandat. ''Inaugiraciji će prisustvovati i gospodin Đukanović i mislim da ćemo tog dana poslati pozitivnu poruku iz Crne Gore'', poručuio je Milatović

Odlazeći predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas sa novoizabranim predsjednikom Jakovom Milatovićem, a na konferenciji za medije nakon sastanka poručio je da su nastavili dijalog čija je ideja doprinos demokratskoj tranziciji ovog dijela vlasti.

Đukanović smatra da je ovakva praksa veoma dobrodošla i ”da baca dodatno svijetlo na rastući demokratski kapacitet Crne Gore”.

”Sa Milatovićem sam razgovarao o više tema. O mnogim aspektima unutršnje politike smo govorili, saglasni smo se da je mnogo izazova pred Crnom Gorom. Pozicija predsjednika je u toj politici važna i uticajna” ocijenio je Đukanović.

Đukanović je istakao da vjeruje da će Crna Gora nastaviti da se uspješno kreće putem evropskog razvoja i poželio uspješan mandat Milatoviću.

Foto: Kabinet predsjednika

Novoizabrani predsjednik Jakov Milatović istakao je da su ovi razgovori dobar primjer demokratske tranzicije vlasti.

”Primjer su demokraske prakse kako u Crnoj Gori ubiduce treba da se odvija tranzicija vlasti. Da pošaljemo poruku i EU. Želim da se Đukanoviću zahvalim na konstruktivnim razgovorima. Mi smo politički protivnici ali smo pokazali da smo posvećeni svojoj ulozi u državnoj funkciji”, kazao je Milatović nakon sastanka.

Ovim razgovorima, kako kaže, pokazali su da su posvećeni državnoj funkciji koju je do sada obavljao Đukanovic, a koju će on nastaviti da obavlja.

”Inaugiraciji će prisustvovati i gospodin Đukanović i mislim da ćemo tog dana poslati pozitivnu poruku iz Crne Gore. Biće tu predsjednici svih zemalja regiona Zapadnog Balkana”, poručuje Milatović.

Dodaje i da nas čekaju parametnarni izbori i da je svima jasno da oni treba da proteknu u demokratskoj atmosferi i da Crna Gora nakon toga dobije reformsku i stabilnu Vladu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
18.05.2023-15:21 15:21

E vidis Jakove Milatovicu kako to rade iskusni politicari,vjerujem kao gradjanin Crne Gore/ Crnogorac da ces svoj mandat posvetiti narodu Crne Gore,jer “dje je Bog dao srece” trebas biti Predsjednik SVIH gradjana jednako,i da te “zamolim”ne prihvataj “savjete”pojedinih “ugrozenih”Srba u CG kao i savjete Beograda imamo mi nasu Drzavu Crnu Goru,srecno ti bilo.

klementina
18.05.2023-21:22 21:22

”DIKTATOR” demokracki, a JADOV jadno. Nijes ti Milu ni do članka .Svaka stara je sveta, došlo jadno vrijeme ”sav .ljam isplivao”.

tivatski58
22.05.2023-08:22 08:22

JAKOV MILATOVIC PINOKIO