Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Zapadne demokratije žele Crnu Goru na put prosperiteta, nikako u raljama rusko-srpske političke čizme

''Nadam se da će u budućem periodu, što prije to bolje, Crna Gora sa vjerskih tema, prepoznati put bitnijih vrijednosti, poput demokratičnosti, ekonomije i iskrenog povjerenja, a ne kvazi retorike o jednakosti svih građana, posebno manjina''

Piše: Prof. Džemo Hot, predsjednik (emeritus) Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike

Onaj ili oni koje podržavaju Aleksandar Vučić; Srpska pravoslavna crkva; Demokratski front i oni oko njih (u koaliciji) sad i u budućnosti će ubirati plodove poput “lažnog cara malog “ D. Abazovića.

Onog momenta kada je predsjednik sada bivše 43. Vlade, gospodin Abazović, stavio svoj paraf na tzv. “Temeljni ugovor “ sa SPC, uz prisutnost patrijarha gospodina Porfirija, čije je sjedište u Srbiji, i laicima je bilo jasno da će nakon toga 43. Vlada pasti i da će je njegovi mentori gurnuti “nizvodno”, na taj način poručujući građanima da će ih ovako kažnjavati ako ne budu “slušali” njih i njihove mentore iz političke Srbije, Rusije i SPC.

S druge strane, ono što daje realni optimizam je, da, zapadne demokratije žele da vide Crnu Goru na putu prosperiteta po svim pitanjima, a ne nikako da Crna Gora bude u raljama rusko-srpske političke čizme koja gura Crnu Goru u zagrljaj srednjeg vijeka i vjerskog fanatizma. Jer “ne treba vjerovati smutljivcima i kad se zaklinju da govore istinu”!.

Nadam se da će u budućem periodu, što prije to bolje, Crna Gora sa vjerskih tema, prepoznati put bitnijih vrijednosti, poput demokratičnosti, ekonomije i iskrenog povjerenja, a ne kvazi retorike o jednakosti svih građana, posebno manjina!???

Ono što je sigurno, zapadne demokratije sa tla Evrope, a posebno Amerika kao najbitnija među njima i mi obični građani i narodi koji vjerujemo u njihovu snagu, sigurno će biti na braniku tih vrijednosti. I neka se ne nadaju, destruktivne politike i njihovi lideri da će u tim mračnim rabotama i “političkoj kanalizaciji” uspjeti. No pasaran!!!

Uvjeren sam da i pored nabrojanih političkih kancerogenih zlih namjera, ne treba gubiti nadu da u tim rabotama, ne bi trebalo da pobijede neofašisti koji puhaju u jedra tzv. “srpskog i ruskog sveta”i da u tim poslovima mladost i progresivne snage na Zapadnom Balkanu, sada u Crnoj Gori neće biti usamljeni i ostavljeni na milost i nemilost tzv “politčkim hijenama” koje na njihov način žele krvavi pir viđen 90-tih godina prošlog vijeka.

Crna Gora sa aspekta ekonomije, posebno stranih ulaganja, čini mi se još ima optimizma i šanse da sve “ladje“ nisu potonule. Na to direktno utiče demokratski odgovor u formiranju nove proevropske Vlade Crne Gore. Sve drugo gura Crnu Goru u nestabilnost, gdje niko ozbiljan od investitora nema najmjere da ulaže svoj kapital u državu u kojoj se nikad ne zna kad će neko da blokira ceste, aerodrome, mozda i luku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve