Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

ZAHAROVA KUKA ZA SVETOSAVLJEM: Brani rusku obavještajnu ispostavu SPC, a CPC joj je NVO

Zaharova je stala u odbranu svetosavske sekte (SS), takozvane SPC koja predstavlja glavnu operativnu ispostavu ruskih obavještajnih službi u regionu Zapadnog Balkana.

Destruktivne snage predvođene SAD već odavno rade na cijepanju pravoslavlja u svijetu, a pravoslavni svijet je danas njihov neprijatelj broj jedan, zakukala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je ukazala da SAD rade na slabljenju uloge i položaja Ruske pravoslavne crkve i drugih pomjesnih pravoslavnih crkava, poručivši da su izjave britanskog poslanika Ališe Kerns u kojim je optužila Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) za šverc oružja na Kosovu “gruba laž i neosnovan pokušaj klevetanja SPC”.

Zaharova je na ovaj način stala u odbranu svetosavske sekte (SS), takozvane SPC koja predstavlja glavnu operativnu ispostavu ruskih obavještajnih službi u regionu Zapadnog Balkana.

Osvrćući se na dešavanja u Ukrajini, Zaharova je naglasila da to što je vaseljenski patrijarh Vartolomej priznao ukrajinske “raskolnike” koji vrše teror nad kanonskom Ukrajinskom pravoslavnom crkvom, izgleda ne da mira i drugim “samoproglašenim crkvama, među kojima su takozvani sveštenici iz Hrvatske i Crne Gore”.

“Raskolnička crnogorska pravoslavna crkva je u suštini marginalna nevladina organizacija koju ne priznaje nijedna kanonska pomjesna pravoslavna crkva i koja nema značajniju podršku građana. Njenu ulogu vještački naduvavaju sile koje nastoje da naruše jedinstvo pravoslavnog svijeta”, rekla je Zaharova koja na ovaj način jasno se stavlja kao predstavnica agresora na stranu svetosavlja odnosno Crkve Srbije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SVE OTVORENIJE NEZADOVOLJSTVO ZAPADA ZBOG TAKOZVANE SPC: Dok se svetosavski ekstremizam ne zauzda, Crna Gora ne može u EU - Voice of Montenegro
09.07.2023-12:16 12:16

[…] resurs dokazuje i to što je portparolka ruske diplomatije Marija Zaharova stala u odbranu svetosavske sekte (SS), nakon što je Ališa Kerns iznijela svoje […]

 NEZADOVOLJSTVO ZAPADA ZBOG TAKOZVANE SPC: Dok se svetosavski ekstremizam ne zauzda, Crna Gora ne može u EU | Skala radio
09.07.2023-13:48 13:48

[…] resurs dokazuje i to što je portparolka ruske diplomatije Marija Zaharova stala u odbranu svetosavske sekte (SS), nakon što je Ališa Kerns iznijela svoje […]