Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Za Pravu Crnu Goru himna i ne damo te Crna Goro šovinističke i nacionalističke poruke

Podsjetimo, prije tri dana više hiljada građana okupilo se ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici u okviru patriotskog skupa koji je organizovan zbog izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Građani su sa skupa poručili da ne daju državu, a intonirana je i crnogorska himna

Na sinoć održanoj sjednici Predsjedništva Prave Crne Gore kazali su da im ”dešavanja koja su prethodila izglasavanju izmjena Zakona o slobodi vjeroispovjesti, daju dovoljno osnova da vjerujemo da se već odvija pokušaj tzv. puzajućeg državnog udara”.

”Organizacija protesta, sa šovinističkim i nacionalističkim porukama, sa kojih su se čule brojne uvrede i otvorene prijetnje nasiljem, podržana od strane pojednih političkih partija ali nažalost i od pojedinih zaposlenih u državnim organima, jasan je indikator da se radi o dobro planiranoj akciji”, navode u Pravoj Crnoj Gori.

Podsjetimo, prije tri dana više hiljada građana okupilo se ispred Skupštine Crne Gore u Podgorici u okviru patriotskog skupa koji je organizovan zbog izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Građani su sa skupa poručili da ne daju državu, a intonirana je i crnogorska himna.

Predsjedništvo Prave Crne Gore pozdravilo je izglasavanje izmjena Zakona o slobodi vjeroispovjesti i uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, ”uz konstataciju da se novim zakonskim rješenjem u potpunosti iz pravnog poretka uklanjaju diskriminatorski, neustavni i anticivilizacijski modeli iz ranijeg zakona”.

Predsjedništvo pozdravlja napore Vlade Crne Gore i Skupštine Crne Gore da dosljednim i principijelnim sprovođenjem zakona u najboljem interesu građana onemoguće svaku nezakonitu aktivnost usmjerenu na ometanje rada državnih organa.

Predsjedništvo smatra da ostaci poraženog režima, kroz djelovanje pojedinih opozicionih pratija i u sprezi sa osobama iz kriminalnog miljea, sve otvorenije pokazuju da su spremni na protivustavne aktivnosti u cilju svrgavanja legitimno izabrane vlasti.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
31.12.2020-11:21 11:21

To nije nasa zastava . Nasa zastava je trobojka knjaza Danila srbina koga je rodila majka Krstinja nasa rovcanka!

gagi
31.12.2020-11:36 11:36

Da ja kao Crnogorac malo pojasnim Milacicu doseljeniku iz Vojvodine nistavilu jednome i kukavici,i jos nesto Marko,bolje bi bilo da malo pripoglednes svoju nevjestu jer se cerala kao kucka,no nije tebe ul….o pa sto ima veze. I jos nesto Milaca,tvoje bratsyvo se stidi tebe i to dobro znas.