Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Prava Crna Gora podnijela Inicijativu za ocjenu ustavnosti ”zetskih zakona”

Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, usvojen je na jučerašnjoj sjednici Skupštine Crne Gore

Prava Crna Gora predala je danas Ustavnom Sudu Inicijativu za ocjenu ustavnosti „zetskih zakona“: Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Glavnom gradu, koji su juče usvojeni u Skupštini Crne Gore, saopšteno je iz te partije.

Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, usvojen je na jučerašnjoj sjednici Skupštine Crne Gore.

Na osnovu pomenute Izmjene i dopune, kako se navodi, dosadašnja opština u okviru Glavnog grada dobila je status opštine, i definisana je teritorija opštine Zeta sa sjedištem u Golubovcima.

“Ovakva izmjena izvršena je u izbornom periodu, odnosno članom 12 usvojenog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o teritorijalnoj organizaciji propisano je da zakon stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u „Službenom listu Crne Gore, a usvojenim Amandmanom je predviđeno da stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Crne Gore”, naveli su iz Prave Crne Gore.

Prednjim članom usvojenog zakona građanima Zete, prema njihovim riječima, se na “direktan način onemogućava da ostvare biračko pravo zajemčeno članom 45 Ustava Crne Gore”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve