Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Vuksanović-Stanković: Dok je posljednjeg Crnogorca i Crnogorke neće se rušiti Mauzolej

Iako smo napeti još uvijek smo vrlo smireni i ne želimo nikakve sukobe. Želimo da se sve u ovoj državi rješava demokratskim putem, a na svoje dati nećemo, podvukla je poslanica SDP-a

Poslanik Liberalne partije Andrija Popović optužio je aktuelnu vlast da želi da izmjeni nacionalni brend Crne Gore narušavajući izgled prepoznatljivih kulturno-istorijskih objekata u zemlji.

„Njegošev mauzolej na Lovćenu hoćete da rušite, Cetinjski manastir i Ostrog ste poklonili crkvi druge države. Vjerovatno tmurne i sumorne ideje imate i povodom bazilike Svetog Tripuna u Kotoru i Husein-pašine džamije u Pljevljima. O kojem ćemo mi nacionalnom brendu uopšte govoriti ako vlada potraje još godinu? Za godinu kamen na kamenu neće ostati u Crnoj Gori“, kazao je Popović.

Na njegovo izlaganje reagovala je potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak zamolivši Popovića da „ne unosi nemir“ u parlamentu.

„Sigurna sam da niko nema tmurne misli o svetinjama crnogorskim tako da moram reagovati jer prejudicirate. Nema potrebe za tim jer to unosi neki nemir“, rekla je Bošnjak.

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović-Stanković odgovorila je Bošnjak naglasivši da su mnogi u Crnoj Gori „vrlo uznemireni i vrlo napeti“.

„Dok je posljednjeg Crnogorka i Crnogorke neće se rušiti Mauzolej niti će se obnavljati kapela. Politika i ideologija kojoj vi pripadate može to da priča u svrhu svoje promocije. Što se tiče Cetinjskog manastira i svih ostalih, mi ćemo ih vratiti Crnoj Gori i donijeti novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti jer ovaj koji je u službi zvanične Srbije sigurno važiti više neće“, poručila je Vuksanović-Stanković i istakla da je samo pitanje dana kada će se donijeti novi zakon.

„Iako smo napeti još uvijek smo vrlo smireni i ne želimo nikakve sukobe. Želimo da se sve u ovoj državi rješava demokratskim putem, a na svoje dati nećemo“, podvukla je poslanica SDP-a.

Ona je poručila da ko želi da služi tuđoj državi „neka se preseli u nju“.

„Ako mu je bliža Srbija ili neka druga država ne znam što traži u Crnoj Gori. Ako neko spaljuje crnogorsku zastavu, a živi u Crnoj Gori što traži ođe? Ne voli Crnu Goru, ne voli obilježja ove države neka ide tamo đe mu je milije. Ja bi bogami išla đe mi je milije, al mi nije niđe milije bez ođe. Ođe mi je najmilije, ođe sam rođena i ođe ću umrijeti. Sve mi je sveto ođe. Prvo država, pa sve što čini identitet te države“, zaključila je Vuksanović-Stanković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
SINDON58
23.12.2021-13:55 13:55

BRAVO DACA!

Cetinje
23.12.2021-14:16 14:16

SDP- NA CELU KONJEVIC -KRALJICA DRAGINJA !!!  Dok je vas draga VELIKA  gospodjo bit ce i CRNE GORE vjerujte da im niko ne smije nista rec osim va velika DAMO nedaj BOZE  da dozivimo sudbinu KRALJA NIKOLE da nas isceraju preko BARE (JADRANSKOG MORA) kako su nam se potkopali zato imamo VAS ispred NAS DA SI ZDRAVA I ZIVA I SVE TI SRECNO I VESELO BILO NEDAJ TUDJINCIMA  DA NAS UTIRU!