Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Vuksanović: HGI podržava Spajića za mandatara, ali neće u Vladu u kojoj je koalicija Za budućnost Crne Gore

Vuksanović je saopštio da ovoj partiji nije najvažnija fotelja, što su dokazali ostavkom na mjesto ministra u Abazovićevoj vladi zbog neslaganja oko mnogih pitanja

Gostujući u emisiji “Tamo i natrag sa Slavkom Mandićem” lider Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović je saopštio da ova partija neće u vladu ako u njoj bude kolalicija Za budućnost Crne Gore. To je politička opcija, objasnio je on, koja nije komplementarna Hrvatskoj građanskoj inicijativi i da je to razlog zbog čega u tom slučaju oni ne mogu biti dio vlasti.

On je saopštio da ovoj partiji nije najvažnija fotelja, što su dokazali ostavkom na mjesto ministra u Abazovićevoj vladi zbog neslaganja oko mnogih pitanja.

Na pitanje kako vidi učešće ostalih partija manje brojnog naroda u pregovorima oko formiranja nove vlade, Vuksanović je izrazio zadovoljstvo izuzetnim izbornim rezultatom koji je ostvaren ali i stalnom međusobnoj komunikacije i razgovorom oko svih pitanja. Partije manje brojnih naroda su bile i biće na pravoj strani očuvanja crnogorske samobitnosti, zaključio je on.

Vuksanović je posebno zadovoljan izvanrednim rezultatom koji je postigla njegova partija. Pored činjenice da je vraćen parlamentarni status, građani su pokazali da podržavaju politiku koju vodi HGI stranku za koju je na prijevremenim parlamentarnim izborima glasalo 2.301 birača, što ona nikada do sad nije imala.

Što se tiče putem koji korača naša zemlja lider HGI je izjavio da njegova partija Crnu Goru vidi na Zapadu što znači da možete pregovarati samo sa onima koji gravitiraju tim pogledima.

U razgovoru sa presjednikom Crne Gore Jakovom Milatović oko mogućeg mandatara Vuksanović je jasno izrazio stav da je prirodno da da se mandat za sastav nove 44. vlade Crne Gore povjeri lideru Pokreta Evropa sad Milojku Spajiću, jer je ta lista na izborima dobila najviše mandata.

Pogledajte emisiju u cjelini:

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve