Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković: Sve antigrađansko i protivzapadno ušlo je na vrata podgoričke uprave

Ovo, kaže Vuković, perfidno djelovanje navodno građanskih partija kroz davanje moći DF i njegovom kadru pokazuje stvarnu prirodu njihove desne orjentacije ogrnute u ruho ekonomske reforme u borbi protiv kriminala i korupcije

Osvjedočeni negatori države Crne Gore, Crnogoraca, crnogorske kulture i identiteta imenovani su za članove Savjeta: Narodne biblioteke „Radosav Ljumović“ i Javne ustanove Muzeji i galerije Podgorice, piše gradski.me.

Na današnjoj sjednici razriješeni su odbori direktora koje je krajem prošle godine imenovala prethodna vlast. Novi predstavnici vlasti u Savjetima Narodne biblioteke “Radosav Ljumović” i Javne ustanove Muzeji i galerije Podgorice, kako je naglašeno, pripadaju ideološkoj matrici koja od početka devedesetih radi protiv vrijednosti na kojima počiva Crna Gora. Marina JočićEmilo LabudovićBećir Vuković i Novica Đurić istakli su se, minule tri decenije, u negiranju crnogorskog identiteta i jačanju srpskog nacionalnog korpusa.

”Skandalozna imenovanja ljudi koji su izdašno na portalu IN4S veličali rat u Ukrajini, veličali Putina, negirali i vulgarizovali crnogorsku naciju i jezik kao i nezavisnu državu omalovažavali manjinske narode. Sve antigrađansko i protivzapadno ušlo je na vrata podgoričke uprave sa zelenim svijetlom navodno evropskih partija od URE i Demokrata do Evrope sad “, istakla je poslanica DPS-a, Aleksandra Vuković za Gradsku RTV.

Ovo, kaže Vuković, perfidno djelovanje navodno građanskih partija kroz davanje moći DF i njegovom kadru pokazuje stvarnu prirodu njihove desne orjentacije ogrnute u ruho ekonomske reforme u borbi protiv kriminala i korupcije.

“Crna Gora je ovakvo ponižavana samo za mandata ministarke Vesne Bratić. Prema instrukcijama rektora Božovića posredstvom meke moći tj. kulture, umjetnosti , prosvjete, religije želi se sprovesti ruska i velikosrpska politika u Crnoj Gori sve u svijetlu obećane demokratizacije i modernizacije društva “, kaže Vuković.

Da stručnost nije kriterijum kojim se vodi nova vlast, pokazuje i to što je na čelo Odbora direktora Parking servisa postavljen Dragan Koprivica, penzionisani profesor ruskog jezika i književnosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve