Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Vujović: Urodili plodom napori Vlade-što gore za Crnu Goru i njene interese to bolje za našu apostolsku agendu

''Urodili su plodom napori Vlade koja se od svog osnivanja rukovodi isklučivo pristupom – što gore za Crnu Goru i njene interese to bolje za našu apostolsku agendu''

Ukidanje Jedinice za Crnu Goru u okviru direktorata za proširenje EU jedan je u nizu opipljivih rezultata ove Vlade kojim se temeljno urušava pozicija Crne Gore a njeni interesi svode na želje i zamisli zvaničnog Beograda, kazao je Ivan Vujović, generalni sekretar Socijaldemokrate partije SDP.

Prema njegovim riječima, degradacija statusa i imidža države u međunarodnim i regionalnim odnosima, a posebno u domenu EU integracija ovim činom dobila je svoju zvaničnu potvrdu.

“Urodili su plodom napori Vlade koja se od svog osnivanja rukovodi isklučivo pristupom – što gore za Crnu Goru i njene interese to bolje za našu apostolsku agendu. Vanjskopolitički uspjesi Crne Gore od obnove njene nezavisnosti su uvijek bili poseban trn u oku promoterima i izvođačima velikosrpske politike, upravo zato jer su ti uspjesi bili najbolji demanti njihovih vjekovnih tlapnji o neodrživosti Crne Gore, zbog čega, između ostalog, nje u konačnom i ne treba da bude”, ističe Vujović.

Zato je, dodaje, ova vlast integracionu politiku, kao uostalom i mnoge druge, vodila kao da se nalazi na čelu kakvog srbijanskog okruga ili 27. izborne jedinice, a ne nezavisne i suverene zemlje koja je do skoro bila regionalni predvodnik procesa integracija.

“A Crna Gora ne smije, po zamislima ključnih arhitekata političkih promjena od 30. avgusta, biti predvodnik u bilo čemu sem možda u služenju interesima zvaničnog Beograda”, navodi Vujović.

Nakon najgoreg izvještaja o napretku, naglašava on, sada imamo nastavak trenda urušavanja imidža i statusa države u pristupnim pregovorima.

“Svaki dan opstanka ove Vlade je godina nazadovanja za Crnu Goru – srećom njeni dani su odbrojani, a toga su čak i sami svjesni”, zaključio je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve