Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Vujović: Parlamentarna većina da pokaže odgovornost i odbaci neustavne izmjene Zakona o predsjedniku

SDP još jednom poziva parlamentarnu većinu da pokaže minimum odgovornosti i poštovanja Ustava i odbaci neustavne izmjene Zakona o predsjedniku, čime bi se otvorio prostor za deblokadu Ustavnog suda i brze parlamentarne izbore, kazao je generalni sekretar te partije, Ivan Vujović. 

Kako je naveo, glasanje za sudije Ustavnog suda treba da uslijedi nakon što se u Parlamentu jasno pokaže da li parlamentarna većina ima namjeru da odustane od akta koji je čitava demokratska i stručna javnost, Venecijanske komisija i Evropska unija ocijenila kao urušavanja Ustava i pravnog sistema.

“Odbacivanje neustavnog Zakona nije nikakav kompromis od strane parlamentarne većine već elementarno racionalan odnos prema pučističkom zakonu bez presedana. S druge strane, spremnost opozicije da i pored antidemokratskog pokušaja nametanja sudija Ustavnog suda bez ikakvog dijaloga sa opozicijom, omogući deblokadu ove institucije jeste otvaranje prostora za izlazak iz ovog stanja koje je jedino moguće riješiti hitnim parlamentarnim izborima”, ocijenio je Vujović.

On je poručio da će današnji dan pokazati da li su činioci parlamentarne većine spremni da do kraja podrže i slijepo slijede baš svaku destruktivnu i antievropsku ideju Demokratskog fronta.

“Rješenje je prosto ko želi dobro Crnoj Gori. Vanredni izbori, pa da građani daju sud o svemu. Sklepana, neustavna, nelegitimna i izvana navođena DF Vlada koju niko u demokratskom svijetu neće priznati je recept za destabilizaciju i urušavanje države i toga svi današnji donosioci odluka moraju biti itekako svjesni”, zaključio je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve