Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: Izbori rješenje, neustavnu i marionetsku DF Vladu ne podržavaju građani

Ističe da je ''razumljiva želja'' DF-a da ''ustavnim nasiljem dođe u poziciju da formalno vode ''glavnu riječ u Vladi'', te naglasio da su vanredni izbori jedino rješenje

Istraživanje javnog mnjenja CGO i agencije “Damar” jasno pokazuje da je oko dvije trećine građana za vanredne izbore kao načina rješavanja političke i instutucionalne krize. Ovo istraživanje pokazuje takođe da izrazita manjina, samo 19 odsto, podržava model neustavne Vlade skrojene po neustavnim izmjenama Zakona o predsjedniku Crne Gore, poručio je generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović.

“Sve ovo veoma upečatljivo šalje jasnu poruku da Vlada, skrojena po uputima DF -a, u kojoj bi oni vodili glavnu riječ, osim što bi bila neustavna i marionetska, nema ni minimum podrške crnogorskih građana”, naveo je Vujović.

Ističe da je “razumljiva želja” DF-a da “ustavnim nasiljem” dođe u poziciju da formalno vode ” glavnu riječ u Vladi”, te naglasio da su vanredni izbori jedino rješenje.

“Razumljiva je želja DF da ustavnim nasiljem tj. ustavnim pučem dođu u situaciju da i formalno vode glavnu riječ u Vladi, kao što je jasno da ostali iz sklepane skupštinske većine taj opasni i antiustavni eksperiment podržavaju jer znaju da vanrednim izborima rizikuju da nestanu sa političke scene. Svako ko je elementarno ozbiljan i dobronamjeran, bez obzira na političko opredjeljenje, zna da su vanredni izbori jedini demokratski i normalan izlaz iz stanja potpune paralize političkog sistema i institucija ove zemlje, što je i jedan od ključnih zahtjeva sa protesta IMA NAS”, poručio je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
24.11.2022-17:12 17:12

Kome ti to zboriš Ivnae! Mi građani Crne Gore to znamo i bez Vas suverinističkih političara. Ali reći ti nama Ivane, i tvoji Draginja, Raško, Bujo, Ranko kako da dođemo do parlametnarnh izbora. SRBOŠISTI, koji su očigledno okupirali sKUPŠTINU CG, svaki dan po neku instituciju CG stavljaju pod svoju kontrolu. Crna Gora je već okupirana i SRBOŠISTI, mrtvi ladni učvrščuju svoju vlast. Istina, mrtvi ladni ste i vi CRNOGORSKE SUVERINISTIČKE PARTIJE, koje strahovito idu na ruku SRBOFAŠISTMA svuda osim na TWITTER-u.