Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Vujović: Crnu Goru treba razvaliti da bi zavisila od milostinje Beograda

,,Sve što čini ova vlast od svog uspostavljanja usmjereno je na urušavanje države, njene pozicije i imidža u medjunarodnim i regionalnim odnosima''

Sve što čini ova vlast od svog uspostavljanja usmjereno je na urušavanje države, njene pozicije i imidža u medjunarodnim i regionalnim odnosima, ekonomije, identiteta i evropskog puta, naveo je Ivan Vujović, generalni sekretar SDP-a.

“Što gore za Crnu Goru to bolje za „apostolsku“ viziju unižene i inferiorne Crne Gore. Jedino se u tom svjetlu može tumačiti Vučićeva milostinja kojom se diče oni koji su njegovi otvoreni eksponenti u Crnoj Gori. Teško da ima zemlje danas u svijetu u kojoj su na vlasti oni koji rade u interesu druge države, najčešće nauštrb sopstvene.

Ne zaboravimo da je ta podanička mantra ponižene Crne Gore, koja je nesposobna da se o sebi brine i sebe izdržava, ključno ishodište velikosprske politike prema ovoj državi. Ona se u ekonomiji manifestuje kao koncept izdržavane države, identitetu kao koncept jeftinog folklora, petparačke kulturne matrice i Crnogoraca kao teritorijalne odrednice, a u politici kao koncept kvislinškog entiteta-teritorije koja ide u Beograd po stav i mišljenje”, naveo je on.

Kako dodaje, možemo samo zamisliti kako su teške frustracije preživljavali protagoniti velikosrpstva svih ovih godina koje su pokazale da Crna Gora, uz sve svoje mane i deficite, može biti uspješnija na mnogim poljima od Srbije.

“To je ono što ih najviše boli, a ovaj Vučićev manevar, kao i onaj sa vakcinama, samo je prozirni i lažni pokušaj da se prikaže dobročiniteljom, budući da su destruktivne namjere te politike više nego očigledne, pa i njihovi danajski darovi imaju svoju jasnu namjenu i poruku”, zaključio je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve