Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Vujačić: Budvansku vlast ne interesuje investicija u budućnost mladih

''Odnos vlasti u Budvi prema mladima nikako ne predstavlja dobar primjer''

Nefunkcionalnost izvršne vlasti u Budvi već duže vrijeme je u prvom planu u medijskom prostoru lokalne samouprave. Samim tim, postala je i glavna tema u svakodnevnim razgovorima među građanima. Tako nam pred očima izmiču one anomalije koje istinski treba da nam svima budu u fokusu, jer Budva je dom svih nas, a evidentno je da nam je život u njoj, po mnogo čemu, otežan, saopštio je predsjednik Savjeta mladih DPS Budva Lazar Vujačić.

Kako je istakao, odnos vlasti u Budvi prema mladima “nikako ne predstavlja dobar primjer”.

“Tokom posljednjih pet godina, iz budžeta opštine potrošeno je 163 miliona eura. Ulaganje u mlade koji su budućnost, kako grada tako i države, i više je nego simbolično. Najbogatija crnogorska opština novac građana troši na plate zaposlenih u pretrpanim javnim preduzećima, umjesto da tim mladim ljudima pruži bolju šansu da se finansijski i profesionalno ostvare i osamostale. Nije teško podržati kvalitetne biznis planove mladih preduzetnika, koji bi unaprijedili turističku ponudu grada, čime bi se ujedno motivisali mlade Budvanke i Budvani da stvaraju i žive u svom gradu”, lazao je Vujačić.

Međutim, prema njegovim riječima, izvršna vlast u Budvi, od 2017. godine, kontinuirano radi na kreiranju atmosfere u kojoj je mladom čovjeku zadatak da “bude politički poslušan, a kao „nagradu“ za navedeno dobio bi posao u jednom od javnih preduzeća ili institucija”.

“Da ne ostanem nedorečen, na sve to je radni odnos definisan ugovorom o djelu, sa ciljem da se novozaposljeni disciplinuje do sljedećih izbora na kojima bi bio evidentiran kao još jedan „siguran glas“”, ocijenio je on.

Ambicije mladih su pale na zabrinjavajući minimum, navodi Vujačić, jer žive u okolnostima gdje je sistem “vrijednosti poremećen, a njihov grad o njima ne vodi brigu”.

“Ne obezbjeđuje povoljan socio-ekonomski status mladom čovjeku otvorena teretana i sportsko igralište, već kvalitetan program za pokretanje sopstvenog biznisa”, istakao je Vujačić.

Nažalost, dodaje, nije ni za očekivati “racionalnu reakciju” gradskih otaca po ovim pitanjima.

“Jer kakvu viziju o ovom problemu mogu imati ljudi koji, pred najmlađim stanovnicima svog grada, sjede tokom intoniranja himne Crne Gore, na proslavi povodom Dana „Druge osnovne škole“, a koliko savjesno shvataju svoj profesionalni poziv pokazala je i nakaradna proslava Dana opštine Budva”, nagalasio je Vujačić.

Napominje da prave vrijednosti uvijek nađu “zasluženo mjesto”.

“Vrijeme nas je naučilo da vam konkretne teme nijesu interesantne jer se na tom terenu ne snalazite, već politički živite od populizma, nacionalizma i svakodnevnih međusobnih uvreda, zarad „šačice vlasti“ i ličnih interesa. Prave vrijednosti uvijek nađu svoje zasluženo mjesto, a ima nas koji ćemo se baviti isključivo time, za dobro Budve i Crne Gore”, zaključio je Vujačić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve