Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Vučurović: Piculi teško pao odlazak DPS-a u prošlost

Prema njegovim riječima, Piculi je zasmetalo to što nova parlamentarna većina namjerava da izvede Crnu Goru na put prava i pravde poslije tri decenije jednoumlja i diktature

To što izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula ne gleda blagonaklono na najavljeno usvajanje zakona vezanih za tužilaštvo, koji će Crnoj Gori omogućiti da krene putem pravne države, pokazuje da mu je teško pao odlazak DPS-a u prošlost, smatra poslanik DF-a Jovan Vučurović.

On ocjenjuje da su Piculini stavovi u rangu hrvatskog političara, a ne izaslanika Evropskog parlamenta.

“Zasad ne želimo da vjerujemo da Piculi smeta i činjenica što se u novoj parlamentarnoj većini nalazi i veliki broj srpskih poslanika. Podsjećamo da su pored Picule, i sličnih njemu iz EU, godinama nesmetano i bez adekvatne reakcije prolazile najveće afere u Evropi, da su DPS i predsjednik te partije, pred njihovim očima, od Crne Gore pravili mafijaški raj, da se vršila tortura nad DF i drugima iz tadašnje opozicije. Ćutali su ili reagovali jalovo i bezbojno, kako samo to znaju pojedinci iz briselske administracije”, naveo je Vučurović.

Prema njegovim riječima, Piculi je zasmetalo to što nova parlamentarna većina namjerava da izvede Crnu Goru na put prava i pravde poslije tri decenije jednoumlja i diktature

“Ne treba nipošto odustati od borbe protiv kriminala , već snažno podržati vladavinu prava i obračun sa svima koji su od Crne Gore pravili zarobljenu državu. Naravno da prvi na tapetu treba da budu oni iz tužilaštva i policije koji nijesu bili profesionalci nego čuvari bivšeg režima i predsjednika DPS”, zaključio je Vučurović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve