Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Picula: Podrška Planu rasta nije samo finansijska podrška, već i politička poruka

Kako je naveo, države članice EU potvrdile su politički sporazum o Instrumentu za reformu i rast za Zapadni Balkan, kojim se regionu nudi šest milijardi eura dodatne finansijske pomoći u periodu od 2024. do 2027. godine

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula kazao je da ga raduje podrška država članica EU Planu rasta za Zapadni Balkan, jer je shvata i kao političku poruku. Poručio je da se nada da će doprinijeti i jačanju demokratskih standarda u zemljama Zapadnog Balkana.

Kako je naveo, države članice EU potvrdile su politički sporazum o Instrumentu za reformu i rast za Zapadni Balkan, kojim se regionu nudi šest milijardi eura dodatne finansijske pomoći u periodu od 2024. do 2027. godine.

“Odbori su danas snažno podržali Plan rasta za Zapadni Balkan. Kao supregovarač Evropskog parlamenta u Hrvatskoj, srećan sam s podrškom, jer to nije samo finansijska potpora već i politička poruka. Nadam se da će Plan osim ekonomskih benefita doprinijeti i jačanju demokratskih standarda u zemljama ZB”, poručio je Picula na mreži X.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve